發新話題

少年團朋友請進

師兄們
我遞咗表比AC
黎緊都有幾個月
點解仲係無d聲氣?
thanks
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 alex01262001 於 25-8-2008 19:50 發表

聽你個口吻...你似係入去做instructor 喎
等多一陣喇...佢上面可能未 收夠人開班...
我係做Cadet

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 17:46 發表
咁你死緊喇, 流失率係70%~

記著叫你做就做, 唔好做就唔好做, 唔好自己作野出黎做,
eg: 無叫你坐就坐, 無叫你企你就唔好企

另外一個問題: oficer 叫你踏2 fall in
                             NCO 叫你 踏 ...
多謝師兄教路
我會跟NCO
becoz頭果半年 nco(senior)跟得最緊(friend講)
btw 怪唔知得我個Friend話新仔仲少過NCO啦

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 23:01 發表

咁你死緊喇, 先俾officer 插, 再俾NCO 插, 儘管佢都有落order~
If you choose Officers, 你就好啲, 俾Nco 插, 所以結論係......(什麼都會被人插)......明嗎?
諗清楚再入啦, 唔係浪費自己時間.. (認真!!)
NCO係指senior定corporal?
btw師兄你邊個squadron?

請問咁多位係咩SQN?

引用:
原帖由 Shan10 於 6-10-2008 18:17 發表
保密好啲wo, 廢事大家知道對方是誰, 有或者有金手指就唔好喇
咁又係

引用:
原帖由 Shan10 於 31-10-2008 23:27 發表
有消息, 部份今年購買了新供應商制服的家長指, 制服用料過厚, 不透氣,
又易脫色, 但上大人又不肯更換有問題的制服商, 懷疑有利益輸送
所以, 少年隊, 不論不類, 大人們仍然死性不改
本人亦為其中一個買新U既人
件野真係幾侷下
不過唔透汗先係 之處

發新話題