發新話題

英兵自傳

[quote]原帖由 steveyue 於 22-7-2009 16:52 發表

就係唔係一定有
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 derek_lok 於 22-7-2009 17:02 發表

請問係唔係J-Corps都有No.跟身??
如果J-Corps考上正規, No.會唔會一樣架??
唔好話J-Corps
少年團都有Corps No.
不過J-Corps同英軍無直接關係
Number會唔同

引用:
原帖由 bg12_2 於 23-7-2009 01:21 發表

係SEA CADET OR RN至好喎~ 唔好 "扮" SEA CADET OR RN

SEA CADET 同 RN,都好大分別

SEA CADET就唔係兵
RN就係華兵

著到成個PO咁去Tamar影cosplay~ 都唔代表佢真係華兵RN PO架
Sea Cadet入咪得囉洗鬼扮咩
連Cadet Force都扮就真係戥佢可悲

佢個香港軍迷會
招左班大人學步操喎
真係

引用:
原帖由 Paul 於 24-7-2009 00:55 發表
1973「PTU」亦剛成立

so, what is this?!?!
http://www.youtube.com/watch?v=j7Iy9wQev8Q
計埋防暴營五十年(防暴營雙十暴動後成立)

跟據個位Mario所講
佢係懲教署

引用:
原帖由 jwlchan 於 8-8-2009 00:21 發表

雖然話個傻仔抵打!!

呢個兵如果係真既都會比人charge........但記憶中似乎未見過有呢個Guard Post in London ! 一個兵放在大路? 好似未見過

吃不到是不好, 當兵不成心事重重...........不該......不該. ...
段片右上角有The Sun
公信力即刻無

發新話題