發新話題

飛行服務隊 又係換機既時候??

我有諗過入gfs 做pilot........都ok 呀!!!!!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-8-2010 00:03 發表

如果本身有直昇機牌秤高好多架
你果邊有冇得學?
如果升到大學(等緊result).....我有一間大學係可以考私人飛機牌......(btw, 我都係讀航空工程)
應該都會有d 幫助瓜.....

引用:
原帖由 Vindicator 於 2-8-2010 11:04 發表

禁好
小弟係文科
機會都無
都唔係好好.....cos 要比6000gbp 先可以學......唔比6000gbp 只得ground school
最重要係d result 要幾好先得......
學分一定夠....but 間大學要我physics minimum 有 C......
咁啱physics o係我呢年轉新syllabus........有d topic 連d 阿sir 都未學過!!!!! (particle physics, 姐係粒子......)
so 依家可能要靠拉curve 先有個c 都唔定

紅衫仔.......我有一本書係講佢地.....睇晒.......都幾好睇.......
佢地都幾慘ga........

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 3-8-2010 09:41 發表

美洲豹?
yes.....AS332L2.....
如果無記錯.....黑色豹好似得一架......B-HRM

引用:
原帖由 970327 於 3-8-2010 13:04 發表
黑色豹, i like it ^^
一齊入GFS 做!!!!!

引用:
原帖由 Vindicator 於 3-8-2010 17:07 發表

小弟係文科人....
自己駕駛唔可能嫁啦....
看人駕駛可能掛
雖然比人吊上吊落好辛勞
但小弟又唔鍾意坐定定
唔知點考?
我就兩樣都想做......
pilot 就高人工d
空勤就好玩d......

引用:
原帖由 auxair 於 3-8-2010 18:36 發表
Negative.

RL, RM - grey low viz livery
RN - high viz white/red livery
係咩.....又好似係喎....
ching 咁都知.....唔通係o係gfs 做???

咁架機係用唻做d 咩ga......又唔可以做SAR

auxair.......輔助空軍......
gfs 前身囉.......

可能有小小off topic
我今日出佐敦.......永安邊有間模型舗........
有得買gfs d 直升機 and 飛機模型!!!!!!!!
hkd &#* 一架
黑同橙白 AS332 L2 都有!!!!!!!!

發新話題