發新話題

高達00第二季專區

引用:
原帖由 falken_1213 於 18-1-2009 20:44 發表
Mr. 武士道 新機 有 Tran-am .......
武士道有tran-am都只係加3倍攻速,但00有tran-am係n倍攻速+粒子化.................兩個打應該00佔上風,武士道新機我估都冇仿雙核,應該係安左目前最強的偽太陽爐,因為雙核要超高既技術同超越GN粒子理論上限才能發揮,而且連變革者都掌握唔到雙核技術.........說話唔多講,佢地兩個決鬥一定帶來高潮。

引用:
原帖由 ZaMaR 於 18-1-2009 23:22 發表
咪唔記得mr.冇事做當年用flag打贏過gundam
由此證明mr.既技術强過天人高達士者,天人只係靠機体性能取勝,如果比mr.駕高達,高達士者就要失業.......

引用:
原帖由 HunterX 於 20-1-2009 16:02 發表

其實當年(上季)偽阿寶佢地都講到明佢地太依靠高逹既性能~

不過今時唔同往日, 而家剎那受傷+未開Trans-am都可以打贏師傳喇~~
佢有開架,同用埋粒子化添!!!!不過最尾都比d歌聲叫停左,ko唔到佢師傳

引用:
原帖由 101653 於 25-1-2009 22:01 發表

GN Archer
GN Archer出來啦.........超兵小姐:我就係天人既GN Meister.............???!!!(剎那上身)
O-riser出來啦.........傻仔沙慈:路易斯唔好射我................(Left 4 Dead射到隊友個陣)

又睇左今集,今集好好睇 ,全世界保護城都果part好似二十二世紀殺人網絡守錫安城,D殘骸跌落來好似D八爪怪錦多到打唔曬,仲有狙神终於放浮游砲同吉姆小姐都出左來,但可惜既就係最後熊叔比佢個仔KO左(熊叔:呀仔!你不孝呀你) ,希望熊叔有(不死人)基拉保佑

引用:
原帖由 HunterX 於 2-2-2009 03:34 發表
小熊你呢隻畜牲同我去死!!!去死!!!去死!!!去死!!!去死!!!去死!!!去死!!!
超兵小姐:小熊,放下屠刀,立地成佛啦,我唔想殺你為熊叔報仇,因為我又唔想路易斯又找我報仇????!!!!

[quote]原帖由 USMC全球鷹 於 2-2-2009 16:32 發表

可悲的一集,變革者和人類真的不能共存..............................
仲有從今集可見紅GN粒子係萬惡的................
令人類身体細胞受損
令人類變成好似變革者有腦量子波,從而比變革者操控思想
令D機体變到好屈機(624:我D砲識轉方向架)
睇來有黑必有白,綠GN粒子..................

色子納,今集辛苦你張俊俏臉...............

Tran-am burst,00你做左turn a個徒弟????????新版月光蝶
我呢華US 麻WIN~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 zeta 於 22-3-2009 21:09 發表
本話關鍵字

一機無双
集體漂白
死者蘇生
DG高達 (?)
仲有
一槍爆頭
新月光蝶
集體回憶
全城停電
雪花干擾
擁抱觸電
思覺失調

期待劇場版~~~~

引用:
原帖由 Paul 於 29-3-2009 21:37 發表

GUNDAM大戰外星人
剎那vs木星人 ...........但木星係氣体星球,冇生物存在可能,仲有gn粒子應該係木星既物質,唔排除去左木星就會解開gn粒子既秘密

話時話,今次決戰有d不合常理,點會有人放棄一部超强機体,去改揸一部老爺機,當時00仲要比你搶左個太陽爐,偽呀寶:揸RX-78就是我的命運,仲有轉機果part,偽呀寶同剎那轉機換裝太陽爐超快,好似換電芯錦,最终決戰十分經典,最舊O GUNDAM VS最新EXIA GUNDAM,而不是00 GUNDAM 去做ENDING有點可惜,但令人回想起0079的RX-78,最後劇情有好多野都末交代到,GN爐,武士道去向,VEDA,變革者由來等等,有好多伏筆同想像空間,最後結局真係要睇劇場版先知。

引用:
原帖由 zeta 於 29-3-2009 22:16 發表

mr.不知道同呀billy拍檔
劇場版整部'武士道高達'

發新話題