發新話題

公布左啦24.5MP Nikon D3X !!!!!

公布左啦24.5MP Nikon D3X !!!!!

http://www.dpreview.com/news/0812/081201nikond3x.asp

http://www.nikon.com./about/news/2008/1201_d3x_01.htm
嘩!一個RAW檔成50MB呀!
140MB.... TIFFs
好貴呀~~
US$7,999 官方價,我估計香港出街時會賣HK$5-6X,XXX
分分鐘街價都貴過1Ds MKIII

引用:
原帖由 高!高!高! 於 1-12-2008 21:34 發表

點解??D3X其實係同1Ds同一條路.
呢個價,....sulphate啦

比我都用C記啦
想同人爭??...就憑呢個價 & ISO 6400???

人地啲新機都有ISO 12800 / 25600 la

仲要....呢部機係"冇" 除塵既...

引用:
原帖由 101653 於 1-12-2008 21:42 發表
我覺得咁出機實比人鬧
今次我相信N記朋友實大跌眼鏡,
發狂都似

引用:
原帖由 高!高!高! 於 1-12-2008 21:52 發表

你指新機係.....??
1Ds唔係得3200咩??
我指50D & 5DMKII respectively

1DsMKIII都唔算新了,一段日子lu~~

所以咪話lor~~
今次nikon出部咁既機, 點同下部Canon 1仔鬥呢?

D3X個spec.又冇乜特別出色...人地1DsMKIII己經係上年頭既貨色,
你...今時今日...咁既時勢出呢部咁既野咁貴,點出貨呀?....作死..
[Canon 今次偷笑梗了,笑死了]

畢竟冇自行研發CMOS技術
只好被sony軒住個鼻黎行lor~~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-12-2008 00:24 發表
咁先係ga ma! 出番部可以同人同一級,大家都係起跑線,有錢一齊賺!
你而家先起跑, 人地1DsMKIII都起跑左年半以上了
好快人地又出多部新,又多一個跑
仲唔跑甩你??

發新話題