發新話題

CANON EOS 5D Mark II

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 15:13 發表
個頂都有型左好多
個頭頂直頭大舊左...越黎越似1仔

原帖由 101653 於 17-9-2008 16:37 發表

個頂似一仔唔係問題....側邊唔似一仔咁斜咪得囉....
我覺得個頂好睇過5d#1 [/quote]

係wor~~睇到喇

再對比番5D,好明顥5D個機頂係扁架!!

而家就係弧型,咪似1仔lor~~ 型!!!

就算兩部機正面睇,都好明顯!!
睇番以前5D機頂扁既....

附件

17-9-2008 17:12

17-9-2008 17:10

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:15 發表

係wo....5d#2可以錄埋聲
你睇番...5D字樣下面,
有"咪" 架

附件

17-9-2008 17:17

引用:
原帖由 路比 於 17-9-2008 18:11 發表
有返6fps都好丫
21.1mp FF 機都有6fps,仲快過1Ds MKIII
你當canon傻咩?

大恅呀,$21XXX
有1DsMKIII塊CMOS,己經好實惠喇

另一個我相信好多用家都關注的問題係....

5DMKII 有否改善5D飛鏡問題呢??

呢個連canon 都"承認"既問題,真值得日後尋找

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 20:15 發表
不過...我而家真係唔多後悔早幾個月買5D囉..
你話我自high我都係咁話....

新果部機身冇舊既咁流線,成部舊時既中低階SLR(似足EOS 5果年頭果d) 咁..我覺得5D d 線條靚d囉..
軍艦部...佢係想扮1仔...不過都係怪囉. ...
5D用家不嬲都話想5DMKII有1DsMKIII那CMOS
而家兩皮頭就有Canon最頂級那枚21.1mp CMOS,這點己經引死人啦!!
其他拍片,除塵,什麼修正功能,liveview....
咁都話唔吸引??

我怕50D冇market 就真

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:00 發表

我反而覺得唔係wor...40D既高iso表現同50D真係冇得比...
假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部50D囉..起碼iso推得上,速度又有
haha~~用番你果句.

我反而覺得唔係wor...5DMKII既高iso表現同5D真係冇得比...

假如我係攝記,公司唔俾機我,我會要部5DMKII囉..起碼iso推得上,速度又有

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:28 發表

速度:3.9fps
1DsMKIII都得5fps
而家近4fps,仲想點?FF wor

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-9-2008 12:33 發表

之前好多人都話拍片冇X用...
何解??? 因為用枝384去拍動物太遠無聲??

發新話題