22 12
發新話題

[KSC/KWA] PTS 308

唔知到時後坐力勁唔勁過417? 話哂KSZ系統+ 7.62夾

引用:
原帖由 kongchak 於 25-3-2017 12:42 發表
右邊D刻字比MEGA好左小小  之前MEGA D字D漆一甩就冇晒. 希望佢既coating唔好再咁水皮 睇入彈嘴位個設計好似同PMAG 果D冇分別..
KSC 已經N年冇更新過D匣 換極都係抄以前 完全係退步 枝槍識飛都冇用 D匣重成咁
KSZ M系其實唔止夾重, 把槍都重, 以前玩M4唔少人都會換吉打鈻管減重
但夾重就真係無解,材質同厚薄會影響氣化同耐用, 如是做鈻薄夾殼熱傳導好會易流失熱能(參見電腦散熱器)
所以唔會比亞鉛好, 而亞鉛氣缸要做厚身耐用耐跌就重手.... 要夾氣化都都唔會輕
呢支有得打BURST?都幾過癮加上潮款7.62值得期待

回覆 17# 的帖子

D老牌廠應該唔會冒險重新開發新夾又未必保證效果顯著提升
夾重唯有自己克服。。。  
個人打過上支mega, 研究過發覺ksz系統條bolt壓低hammer既阻力都幾大下唔知係突登加大出氣定鋼煲做厚左, 硬身hammer彈弓加大左出氣好處就煲back大力D,唔好處就係煲back阻力大gas凍左唔夠力就軟了, 不過佢醒目支港版較多左啖氣去煲back但火力就細左唯持返煲back手感
,阻力我諗呢方面都有得執下, 但要完全改到低阻力又係回歸原點一係夾開刀改設計一係火控改 雖然有馬記介入, 不過k牌系統改上黎估計唔會比新系統差

焗油問題玩開都知係咁, 一係落本D自己拎去施啦曲

回覆 28# 的帖子

我諗全部都係個種表面處理除非轉第二間焗油廠
kszm4身拍拍高可以做到陽極(似陽極),質感好又唔會一塊塊甩漆,
如是本身出廠係咁就正

引用:
原帖由 org 於 29-3-2017 23:56 發表
Mag重量 = 856g
夾重新記錄
856gx4夾落場重過支全鋼M4

引用:
原帖由 Dave 於 31-3-2017 13:39 發表

3 ~ ROUND ~ BURST
拍拍拍!
拍~拍~拍...
拍...拍...拍...

柯甚....
市面好似冇邊支gbbr三連發原裝打得爽,我之前改個支5.56size都要改好多先真正叫爽又chok,如是呢支隻夾大咁多應該有潛力改更chok

引用:
原帖由 no-name 於 31-3-2017 22:58 發表
https://www.youtube.com/watch?v=FHBazSGsHvQ

另一段片... 一匣都未打完就軟...
睇埋紅娘段片,啪啪啪左 3 野就軟左,打單發都只係打到匣半
咁大隻匣比 D 咁既表現,好趕客啫....
三連發以像真AR設計要個獨有勾確實勾住個棘輪卡位先完成火控動作,咁意味要用加硬彈弓令個勾壓實唔會因震動而勾唔實棘輪導至3連發失效, 所以就好考氣化力同暢順度, 佢7.62行程咁長其實都估到最少都要改短行程先應付到,不過改短行程就易啦 只係睇氣化力可唔可以頂到不停扣三連發了

回覆 47# 的帖子

印象中我玩過個支大蛇ar15gbb行短行程原裝19度打空槍都推唔郁,以佢ar10長行程仲射到已經算好
當時研究左一排原裝係要用超硬hammer彈弓先控制到三連發,試過改弱彈弓力度減阻力但又即刻打唔到三連發變單發, 最後試左好多先改到減低彈弓阻力同時又保持穩定三連發, 再改輕磨順埋支bolt同buffer打出黎個效果爽N倍,快扣同返叉gas都唔會軟腳, 我諗呢支情況都係一樣, 首先可以試下磨合下先,再改短行程睇睇個效果先, 如feel Ok咁無必要搞火控了

引用:
原帖由 alvin155 於 1-4-2017 00:05 發表

個鋼煲咁鬼重肯定啦
重唔重其實影響RoF佔最多, 阻力先係最影響氣化。。
我偷位磨順哂支方仗改埋低阻力,煲同buffer加埋318g幾度仲可以一雞清40飛+後定。。 如佢係跟返像真個套3連發,咁問題都係hammer彈弓太硬影響了

引用:
原帖由 BLSK 於 1-4-2017 02:50 發表
今日上過去拎上手,槍本體都幾平衡 但一插匣真係沉左下 如果上埋鏡重量會集中曬係右手到 唔洗去gym了,平時我反而係左手負重多 係咪唔正常?
隻夾叉埋氣連BB彈成900g支槍又唔輕實會重手... 落埋鏡同配件預近5kg+2.6KG三夾都係預你打狙個位置比較適合
反而想知係味真是片中咁唔掂唔知有冇試打玩下? 以KSZ系統而家又唔係凍應該唔會咁

呢支算係咁,上支mega 都要3千6, 呢支仲平三舊仲係7.62+3連發再加踢的高配件, 如是氣化有返一住ksz水準就真係呢期潮派抵玩作,
有個疑問,支煲唔知係咪都同以前一樣鋼料?

引用:
原帖由 BLSK 於 1-4-2017 17:23 發表
係steel 煲
有性趣 , 不過呢排仲有兩支GBB未砌好一直想要支7.62,草下錢先

引用:
原帖由 Dave 於 3-4-2017 14:24 發表

同一個理由當年揀左WA 系統冇揀 KSC
今次又真係重得超標叉氣連彈成900克 , KSZ M4 GI夾印象中未到600克仍可以接受範圍, 方仗同大蛇隻鐵夾先聚手,
袋四隻係心口同咩多支濃縮M4係前面冇分別...

回覆 70# 的帖子

如是唔介意行程有偷雞,打上黎係會順D同rof快D ,但要就返位搞搞bolt lock同減弱返回膛彈弓,因尾通墊左野加大左回膛向前衝力&向後阻力有影響氣化同煲頭耐用度, 自從玩過馬記mws我都支支偷雞行程拍埋先個feel先啱

22 12
發新話題