發新話題

[others] HPA 問題

玩呢D都係要夾到班人先玩得開心, 至於點解一直咁少人玩,總有原因
不如借人支玩下先

引用:
原帖由 Dave 於 27-1-2017 13:44 發表

或者咁講啦,HPA 系統本身就係工業級數,正常玩家冇咩本事整得爛,
冇野好改亦唔需要改,性能上基本上吊打所有AEG 同 GBB ( 有後助力DAYTONA,網上有M249/ M60 DAYTONA 片 ),
撚過友人支RPK ,真是震到渣風炮 ...
Co2都吊打gas但冇幾多人用Co2打WG總有原因, 搞支快過火神既槍落場派彈,相信好快Wargame變war特別係街場鬼鬼地

引用:
原帖由 wing383 於 29-1-2017 00:38 發表
街場從來都冇既定規矩又何來鬼鬼地
有人打雞糊,有人打3番起,又有人打無限番...
唔知人地乜頭乜路自己鍾個頭埋去呢D叫岸8+1
如果比我對某樣野堅係有D認識既又怕咩講多D比大家知一齊開心share下
相反冇料 ...
無人玩咪即係唔受市場歡迎夠直接回應你未? 街場點會冇規矩?可以不死人 可以>合法火力?
正常有電槍方便唔玩,玩咁另類麻煩累贅又貴又認受性低既野落場搏乜?  搏唔比人認同咩師兄
合法火力用呢隻系統同AEG比有乜優點? 我就知缺點一堆係咪要列哂缺點出黎掃興?
外國就唔知,本地合法範圍真係咁好個個玩呢隻冇人提起電槍啦

其實玩呢啲目的咪為易改都唔係秘密啦 , 唔通貪佢又貴又拖喉夠獨特,定插支樽麻煩兼累贅?
不過我信有人對呢類有興趣唔改而安份玩冇鬼鼠,但認受性低唔一定比落場,就算落到比錢場得1.5j有乜作為? 定BB彈打到100米?
街場我唔知玩呢D打乜力嗱,或者街場呢類係打人利器,但普通人都係想打game姐

好似係有某人故意挑起事非寸嘴先仲話人得把口 我費事引用返個段野了
某師兄見識過人, 我地啲普遍airsoft玩家緊係見識少只係得某人玩過
普通人打game都係用返普通工具, 個DRoF 60~80派彈打鴨仔,容易鬼火既玩法都係同樣個班人迎合返就襯哂 唔係咁辛苦咁多錢砌支拖喉背一大支鋼樽同你打單發打細力咁冇so味蝕哂底 , 玩呢D目的為乜,改幾多大家心知  印象中上次個post先有人話打80m米 topgas樽?

引用:
原帖由 jacko 於 29-1-2017 15:59 發表
未到初三就"赤口"?慢慢講,冷靜啲
唔好意思版主,多口左其實唔關我事有人想搞事先回應
我一直都係回應樓主問題比建議,值唔值玩就見人見智亦冇謂再講掃興,
呢個post都見玩呢啲有部分既改到乜情況,我個人就唔太建議咁既玩法嗱,或者我會錯意set到rof咁"勁"只係為打單發限彈亦大家安份唔打80M

set到枝野咁打過game都知易動火,始終打game求開心唔係打人,
各有各玩就Ok 仲有興趣可投入玩,但比普遍大眾唔太認可就係事實,只可以怪有部分人搞壞左玩呢味既印象,所以直頭有Dgame己講明禁某某型號同氣體,或做標記免得有人出術,甚至將gbb同電槍分開辦令大家玩得開心,都係個句,夾到班人玩先諗玩呢味啦

引用:
原帖由 rho837 於 29-1-2017 20:26 發表

打Game求開心!

上網又好;打Game也好! 識多個朋友好實際!
Yes,最緊要自律,打場game輕鬆下姐又唔係改到想打人

引用:
原帖由 新手一隻 於 29-1-2017 22:22 發表
因為aeg有得改到50rps
因為aeg可以換彈弓改力
所以aeg用家全部都係快頻大力鬼火射鴨仔
中間跳得太快我跟唔切
師兄一定唔知呢味野可以改到幾盡 ,淨呢個post都見到
Aeg改裝上黎困難程度同性能完全冇得同呢啲比,我又唔係話全部人玩呢尾都咁改,只係已經見到有人咁改發表下

回覆 65# 的帖子

其實我都冇講玩呢味就認定個個會鬼鼠, 咁實有人鬼鼠影響正常玩法,自己自律就ok
但始終呢種容易改造用既動力唔同常規,落場未必比亦唔方便加上貴所以出左咁耐都冇乜人提冇乜本地人玩, 瓜田李下易改力既氣體好多搞手/場地唔比用為保障大家玩得公平安心,需然話Aeg都可以偷雞,但難度大得多
其實有冇法國而家D game開始有禁乜乜型號?上次百人大戰都禁左, 就係人多實有機會鬼鼠,唔想有借口公平起見直頭唔比用大家無意見,
玩呢D特別系統之前提過都係最好揾返一班人先玩得開心了,

至於快頻大力派彈打法我就唔建議了,無論aeg定乜乜系統, 呢味野仲可以set到火神rof遠超其他系統,火力更加可以好大只有類近呢種系統先做到咁既效果,老實講我諗除左同樣玩法玩家都冇邊個認同想咁玩, 外國我覺得無所謂場大唔傷又可以打大大力,
香港D場咁細拎支RoF60~80底中力扣一扣打中對面一排彈有幾傷大家打過快頻都知,到時嘈交射到人爆哂江就無謂, 打game是否需要set到支火器咁就見人見智了,個人就唔建議, 畢竟打game 個人見解只係just for fun
或者大家有唔同意見有誤解左意思, 其實最緊要夾到人玩得開心

發新話題