發新話題

[others] 新手想整枝 MK 12MOD1

引用:
原帖由 stevechau 於 26-1-2015 15:32 發表

VFC就有齊AEG&GBB的, AEG(MK18款)身邊隊友用落都幾好, 講準比得上馬記~
波箱聽佢上次整槍既槍鋪講都幾靚~

GBB就...有好多人嫌棄呢個牌子一D都唔襟用, 問題多多+彈匣氣化唔好而連射效能差~
我就未 ...
玩得呢d槍型應該主要玩單發? 唔常玩連射快扣基本上各GBB差別不大
VFZ有成槍直接改準佢最省心了~

v!per 條外管好似唔同WA系統, 多左固定槍膛條坑, 理論上用GP set野車條坑都ok
冇留意原來MK12唔係20吋外管,sorry

回覆 21# 的帖子

M4好似成日停售,會唔會真係出新版先返貨? 因上年問過M4仲係12舊版上身但台灣一早係新版。。
我玩GBB通常Auto多,但落場咁緊係點放,三連放, 快扣連發派彈冇十匣都唔掂
咁玩隨時打三幾支氣=$$$$

買唔到平平地買份前節kit改去v!per到,3K改埋hopup精密管都仲得

回覆 28# 的帖子

回love大
我都好耐冇去,蛇管咩價位到? 以前個d表面處理唔ok, 而家好左定點

回覆 30# 的帖子

以前銀色唔掂
而家咁平? 粗用ok

引用:
原帖由 dickyan28 於 27-1-2015 14:41 發表
蛇外管最近入左條, 日光之下效果偏向灰,
同隻COLT灰FRONT SIGHT襯晒色
好似唔錯,師兄覺得係深灰色定淺灰?
深灰就正,  市面好多鋼管都做得淺色左

回覆 36# 的帖子

WA系統外管底冇蛇個坑位,如果唔將WA外管開番條坑就上唔盡菊花牙,
開左個坑條WA外管變相會縮短左少少,有機會對唔返原本條WA外管個前準星固定坑位,
真係要裝過先確定到

回覆 41# 的帖子

wow,如果做得好一定入支黎玩, 等左V記兩年都有

引用:
原帖由 loveless 於 28-1-2015 16:41 發表
以papago大大既標準同要求, 條外管都係焗住要格硬黎, 完全唔合邏輯
呢位P大最欣賞佢係砌槍細節上絶不馬虎,特別係槍身刻字同染色方面,加上影相又靚
我冇$$玩都收藏一下靚相都好

引用:
原帖由 小鬼182 於 28-1-2015 15:47 發表

台灣師兄papago係公認嘅仿真魔人 ,佢其他作品枝枝都嘔足幾公升心血…… 最難得係佢整完一槍影晒相post完文只會用3份2成本價放番出去,絕對唔會吊高嚟賣~~佢而家自己開咗間工作室專幫人搞噴 ...
其實我地本地都有唔少槍友咁"發燒",不過好少會放售同分享, 大家都係分享多d

回覆 57# 的帖子

有時睇下個邊,太多寫手同粉絲,呢位資深大大都比較中肯同志在分享討論多,
佢d作品刻字同染色都好好,似係吉打果間整, 如果唔係寄黎寄去咁痲煩都有興趣托佢幫手 ,
http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/296

回覆 60# 的帖子

原來佢唔做海外?咁實在可惜

樓主而家去到咩進展?如果等得不如等下V記新版,多支槍玩又唔洗頭痕

回覆 66# 的帖子

大多數都係深灰黑色和黑色,灰色似係早期A2A1同XM177年代先出現
除非佢用M16A1下身吧

發新話題