發新話題

PC遊戲既悲哀...

引用:
原帖由 仔仔 於 11-3-2008 16:19 發表
即係我覺得..佢收購唔係問題~但係唔好粗制濫造囉...
好多都係比左錢就亂來...

引用:
原帖由 亞延 於 11-3-2008 14:29 發表
你睇sim city都可以攪成咁都知佢想點
玩得最多係sc2000, sim tower, sim copter,之後sc3000 Formosa已經無心機玩了,更唔好提sims

引用:
原帖由 VEC 於 10-3-2008 23:42 發表
Ghost recon好玩呀, 在下貪佢多數野都唔係hard-code
果時Ghost Recon都仲係Redstorm製作的...
轉左UBI之後就...

引用:
原帖由 HunterX 於 12-3-2008 02:54 發表
直接D講EA 真係好X乞人憎......:x
如果EA都算乞人憎,咁UBI就真係唔知叫乜了
真係無乜邊間廠的game好玩

引用:
原帖由 VEC 於 16-3-2008 00:59 發表

的確果時有非常多mod玩, modder勉強可以追到redstorm ge technology, 可以出到好多mod, 在下玩ghost recon同rogue spear都係主要玩mod, 如果响2000年就學3d多半會成為其中一個modder吧...
(在下回憶 ...
GR1時的mod仲可以用坊間的工具整到
到GR2胎死腹中...
GRAW時先要到後期推出OGR patch先可以整更多的map / mod,從呢個時期開始game developer 已經開始唔睇重pc game 界
GRAW2我玩左一半左右...
你睇下同廠同期的 rainbow 6: lockdown比人彈到飛起,因為太多bug,坊間只係出左一隻手數得晒的mod... 之後隻game 就死左,官坊話唔再supoprt,前後都無一年...
一路到 rainbow 6: vegas,bug 就一路fix,但map editor一路都無出過,mod tools 都無

發新話題