發新話題

[器材]我需要 d 咩!? (機已經決定ed...now is 鏡!)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-5-2008 23:39 發表
原先諗住既 5D....究竟.....(這是引旨)

早兩日上完中山影event,交左貨之後,感覺被承認了!
咁接下來可能不時有好多野要我影....

一路以來都係想買部5D去玩舊鏡...但係經過果日既一役..(浮誇!打仗咩一役!) ...
單腳我咁耐都只係用過一次
仲要係插落部video cam 同人影籃球比賽
我覺得用途唔係好多囉,我果支都係老笠我個fd 的
要我買就覺得唔值啦,反正你三腳都可以只係伸長一支,不過係個look 怪少少

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-6-2008 01:06 發表

Domke....
我覺得你個style會用 Crumpler果d

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-6-2008 20:07 發表

咁可以點? 你教我....你咁多意見....
其實有好多人都係慢慢upgrade上去,我自己都係
由玩 Konica 手動機,到Minolta 505si,先到 D9
最緊要清楚自己現階段需要咩野機,買高階的唔係唔好,而係你再跳級時,自己仲有無budget咁解
你知而家數碼野出得好快,十年前41萬象素都好勁,但過多兩三年,二百萬、三百萬像通街都係
而家567百萬都來啦

你諗下,過多幾年,會更多新機出,你肯定你而家呢個exp level可以一步到位?
到時可能有更多功能,甚至有你好想要的功能,到時你就會進退兩難

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-6-2008 21:55 發表

呢d我都明既...
不過.....起碼係而家,我覺得呢台東西夠我玩,而且買左都唔多會(冇錢嘛!)係三四年內跳級咁解 je~
咁你有target咪go囉
早買早享受,遲買唔會平多幾舊

發新話題