發新話題

[已解決+開箱於第5頁] 究竟買咩好?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 01:46 發表

laser d 解像度好似好低...人地行緊4位數dpi 佢先得3位數?
唔會掛?
我8年前用的laser printer都已經1200x1200啦喎

Brother 啦
公司用緊11部
大部份都用拖喉墨,真係平靚正
用呢隻墨只買 print-rite的墨水,其他的顏色唔掂

如果你少用,又會印彩色的,用HP啦
我身邊呢部五年先換一次墨盒,超抵玩

Laser就唔好啦,有咩事要印彩色,又要賒又要借,煩過鬼...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-9-2008 01:33 發表
HP d 老原墨好似好鬼死貴...
Brother 有個fd用緊,佢又話好廢...
Epson 而家成日俾人話塞墨頭...
Canon d 人又話冇代用墨.....

可唔可以死?
Brother 點廢先?
我印量肯定多過你,但咁耐都無咩野喎
HP可以改用拖喉墨,你拿兩個墨盒出福榮改又得,好方便
代用墨建議你用死一隻,一溝墨就好易塞

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2008 01:51 發表

Canon 真係唔好? 我見佢 scanner 好似好勁...
n年前用過一部canon
之後壞機再買返canon,發覺d色唔係好對路,又走線又對唔齊
咁岩親慼買printer 買大送細,送左部hp多功能機,反正我又無scanner,就拿拿臨賣左部canon,安心用部hp了

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2008 02:26 發表

佢個dpi數高d..

我又發現,原來多合一通常都冇多墨盒...

絕望啦!我對於揀printer感到絕感啦!!!
咩通常o者?
巴打咪有囉
canon以前都係,而家唔知

引用:
原帖由 阿芝 於 17-9-2008 02:45 發表
300 dpi  應該都ok喇~=)
佢可能想掃菲林

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-9-2008 02:30 發表
好...反正冇野做...開箱開箱!!

係電腦城行左好耐,睇哂HP,Brother,Epson..都係呢部好,墨頭平,有分色墨盒,scanner高resolution,而且,平!
七舊水 ja! Brother有部千六,送百佳優惠劵,個姐姐重幾靚...不過把持得 ...
500張係2% coverage計
通常都唔止2%

發新話題