17 12
發新話題

[認真] 又係梅窩

引用:
原帖由 sunny2014 於 2-8-2009 20:52 發表
http://hk.news.yahoo.com/article/090802/4/dhxu.html
當初唔係就係你地送晒D仔女出去讀乜野名校咩?
就算開番,你地係唔係用?
駛唔駛咁樣去排斥人?
不如你地獨立算啦
梅窩自治區?

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 01:03 發表
你地對入面認識幾多???
全港6百幾萬人...個個都可能1年或者幾年先入去一次 2日1夜游下水
你地就清楚人地要既係咩???唔接納就要比人話唔識包容??
有樣野叫做社區配套...學校係社區配套其中之一...但正生呢d學校段估 ...
引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 01:16 發表

係因為呢個政府認為間學校太少人...所以要殺校.
d人就要散晒去東涌或者大澳又或者出去出面讀書..
間學校少人用或者無人用都好..社區配套就一定要有
某區個公廁因為少人用什至無人用...係咪就可以某區唔洗有公廁 ...
唔係社區需要正生,而係正生需要社區

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 01:20 發表

咁點解要定要送入黎離島????
佢地既第一步一定要係一個人少既地方開始?
出面無位咩????香港咁大...只係大嶼山有位????
無錯,佢地係由無人既荒島開始,直到現在呢一刻

引用:
原帖由 亞龍 於 3-8-2009 01:22 發表
係社區需要正生............最近個個K仔當飯食,開多幾間正生都唔夠用
唔只正生嫁,仲有好多叫正x同正x嫁

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 01:31 發表

無人入黎讀要人出去讀書?????
你知唔知一間學校既運作需要幾多資源?

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 01:44 發表

你知唔知從前有幾多人讀呢間野...又因為咩事呢間野同埋筏可為咩越黎越少人讀
又知唔知點解殺左南約..而無殺筏可
你地對入面都係一知半解...不如入去住返幾個月...我相信你地會改觀
師兄,我地討論緊既係梅窩唔係大澳,請不要離題!

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 02:10 發表

你又知唔知呢2間學校有咩關係???
你又知唔知大嶼呢一個社區係點既樣???
入黎住下先再講
咁你知唔知上葵涌同下葵涌既分別?
唔知就入黎住番個幾月

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 02:12 發表

你可唔可以答我點解要殺左一間正常學校..令到該區學生日日山長水遠出去讀書
再搬間另類職業訓練學校入去...
因為d人望子成龍去曬d名校讀,搞到間學校比政府殺校,之後正生見個到有間空置校舍想話搬入去,班梅窩人左話要攞番間校舍,其實人棄我取好正常姐

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 02:29 發表

咪係lo
大家都唔了解...又何必下下要迫人地去接受一d等洗既野.
無人想死嫁,但係死係人生中必定既,有人可以唔洗死嗎?

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 3-8-2009 02:34 發表
即然你咁唔滿意…

我就俾你真正咁認識正生書院…
由於小弟認識陳校長…
若有人對以下內容有問題想問…我會澄清

正生書院屬 ...
正生既師兄們都去過我學做交流,佢地同我地學校既同學都好合得黎,大家都係人點解唔比個機會人呢?

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 3-8-2009 02:53 發表
唉……走埋…

睇嚟真理…都係唔多啱聽…
係真理個邊咪啱聽囉,唔係既時候真理永遠都係錯既

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 03:14 發表
大家講到咁偉大...點解唔搬正生出去市區?
戒毒工作係要支持..當然無理由比班細路索k索到大..呢個大家明白
但都係果句...香港咁大...唔通只係呢到先有位????
你地並唔係受影響既人...講一萬次..解釋晒所有野..
你 ...
影響?佢地點影響你地梅窩人呀?講黎聽聽

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 03:35 發表

1年比1年差...從前呢到有幾好..有幾多外人會知
其實你知唔知正生學生係唔可以係未經老師同意就走出校舍嫁?佢地平時只有每月一次既家長日先有可能見到外人,試問下佢地點會令到你地區既治安變差呢?

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 03:53 發表

幾隻字不能解釋...入黎住你就會明
你有無試屋企樓下有好多飛仔飛女黑社會未?未就唔好話治安差,我個頭開片都試過幾獲

引用:
原帖由 黑田一真 於 3-8-2009 04:03 發表

丫...其實你地咁多理論....
點解唔入黎同d叔伯解釋呢
佢地組團出去反對...你地組團入黎反對佢地反對lo
我入到我會入,但係我既"入"係指入手,我小小一個中學生做得D咩,我都唔知道,你問我點樣去同佢地講,係唔係我講佢地就會聽先

17 12
發新話題