22 12
發新話題

[轉貼]遊戲新幹線取得《魔物獵人 Frontier Online》台港澳代理營運權

mon hunt online有左好耐, 不過由於只限日本人, 所以中港台既人玩既唔多.... (有找日本既id之類好麻煩...)

不過就算出左都未必玩, 都係p咁4個面對面好玩d....(我x你你x我 )

註: 我係mhp2g...是全職弩炮手

引用:
原帖由 mkiuhn 於 2-5-2009 10:41 發表
除了笛、弓之外,我用乜都得
我除左輕/重弩同片手劍....其他都唔店....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2-5-2009 11:25 發表
輕弩ONLY....

零距離連射!
我就最喜歡麻2擴2超遠距離射擊. 我對遠射好有信心架~  (不過mh2比mh1射程短左好多....)

引用:
原帖由 101653 於 2-5-2009 16:01 發表

http://www.youtube.com/watch?v=WXN9aVTd5_k

我練緊
我只係試過同2個朋友 2分鐘內殺隻麒麟.... (用睡2炸彈戰術, 再加塔頂哥隻)

引用:
原帖由 gf13vergil 於 2-5-2009 21:10 發表

長槍d 招太硬 =.= 一d都唔好用

打崩崩 用雙刀 較定啦 =.=.....

我都算系老手   冇咩任 系我一個人打唔win
我係除左G老山龍哥類任務打唔WIN....原因係....

唔夠子彈

引用:
原帖由 101653 於 2-5-2009 21:51 發表

點會阿....隻野同上位果隻一樣血....仲要低防過上位果隻WO....
你單拖打唔打得死上位果隻?
O岩o岩聽你講試左round....帶既物料如下:

幻獸筒 (攻435)
貫1 x 60 + 20(支給) + 材料x99
買2 x 60
貫3 x 60 + 材料x 30
擴2 x 50
大G X2 + 10 (材料) (全數肚心爆炸)
普通2&3 X 99
已食大鬼人藥
對巨龍大爆有用

最後既結果係城90%血時間結束.....唔知係我既技巧未到家定係打得太小老山龍唔識打....(張卡SHOW死鬥之未.....)

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2009 03:29 發表

你係趕得走佢?
其實單拖揸弩好難打死的(我自己覺得)
但一定趕得走佢....
隻野得果26666血....
其實我講係"打唔死"....

趕....一定趕得走.....不過試過好多次都殺唔死....(除非用阿哥既無限子彈金手指機...)

引用:
原帖由 wester 於 3-5-2009 11:36 發表
我次次打肚都有風壓

最保險就用雙刀, 咁就唔怕, 不過如果你位置o岩, 肚應該受風壓既機會唔大喎.... (反而係成日比他用肚壓....好彩係抓癢)...

通常打老xx系列...我都唔用弩架啦, 用雙刀... (個人用雙刀既技術都係麻麻...) 不過都可以殺~

用火炎彈唔用擴2嗎? 好, 而家再打一次睇下殺唔殺得死先~

引用:
原帖由 sunny2014 於 3-5-2009 10:34 發表

師兄你係射佢邊一度?
試下下一次唔好用擴2,換火焰彈
如果得既再帶滅龍彈…包佢無命
記著火焰彈射程短,要小心距離
滅龍彈得幾粒....作用好似不太大喎....個人覺得擴2可以帶53粒, 射程又遠(可以未到攻擊路線上已經可以爆背甲...)

火焰彈其實昨天都想帶, 不過出發之後發覺唔記得, 最後無帶...

一陣再試一次帶火焰彈同 一次火,龍彈都帶先.
引用:
原帖由 Alex_山 於 3-5-2009 10:55 發表

用槍手 基本上打唔死 只可以 等時間 win d血太多啦 =.=...... 所以最好用 太刀,雙劍打 最好
我就係想用弩殺他...次次見他走老唔多開心

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:53 發表

鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信
最緊要快d爆胸甲, 之後好快殺

可能我對屬性既研究未夠深入....仲有好多野要學....

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 17:28 發表

想深入d 去呢個網啦

http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/207.html
我一向都有睇開, 不過因為多數同朋友一齊打, 我既角色就轉左做專麻, 睡, 閃光彈, 睇時機捉既角色, 有時候補血, 自己一個人打g怪係無問題既, 係耐dd 同好似老山龍既咪殺唔到囉~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2009 23:53 發表
errrr.....轟龍用輕弩應該點打?我打果時幾乎係比佢秒....
其實都係打圈戰術, 轟龍用弩唔難打, 不過要留意一下開幾多槍就要收手, 走位, 同距離, 太遠既比他追蹤式衝撞就死緊, 中距離易避d...(特別係g級, 通常都係只開到2-3槍...基本上如果你既快苗技巧未到家...係勁難打....

我幾鐘意就咁放g彈係地下, 等他衝撞時回身即引爆

引用:
原帖由 0608 於 4-5-2009 19:05 發表
其實雙火事姐係點
要左雙刀咁內都唔知係咩
我最後玩過日都係鍾意用長槍
火事無記錯係裝技"底力" , 係唔記得25%定係50%發動, 可以大增攻擊力
貓飯火事係無記錯係5%定係10%血時發動...都係一樣大增攻擊力... (通常我扣左血之後開status睇下發動左未...)
2個火事一齊開時攻擊力唔可以睇小, 不過要開雙火事真係一個技巧既考驗, 隨時比隻蚊一針就即死....

通常我都唔會開雙火, 試過玩過, 無100%信心完全唔中招...(只有50%信心...有時玩mon hunt真係邪到你唔信...)

引用:
原帖由 wester 於 4-5-2009 19:33 發表
雙火事不是在MHP2G消失了嗎?
係, 不過有人問緊係咁講

j神你都有玩?

引用:
原帖由 101653 於 4-5-2009 19:52 發表

其實唔係有效果架咩?我見仲有人咁玩wo....
你要開貓火...點都要5%...(定10%..定係5血...忘記了.)

22 12
發新話題