發新話題

戰地風雲2 玩家請入

我係BF2係長年既ANTI-TANK , 通常好多人都睇小左ANTI-TANK既威力, 有時候後成TEAM人都無一個係ANTI-TANK, 當裝甲死晒之後就只有SPECIAL OPS既C4可以反裝甲... (不過對熟手既TANKER, 殺SPECIAL OPS好易) , 而且ANTI-TANK係CQB時既威力強大, 而且可以反裝甲目標同空中目標, 所以我都好常用ANTI-TANK,

之後常做既就係MEDIC, 當你成TEAM人同人地成TEAM人互片時, 一個MEDIC救返個DOWN左既TEAMATE, 即係間接殺左對方一個人, 好有用架! 而且好多時做MEDIC都可以囉到第一咁制.

至於載具, 比起直昇機同戰機, 我鍾意坦克, 熟用既話, 除左戰機之外咩都可以反!

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2009 19:34 發表
bf2只有狙擊槍、坦克、戰機有用
直昇機,悍馬,裝甲車都係冇用
之前試過-6用m95射死個直昇機機司
直昇機有gunner時係好勁架! 地面既士兵死緊, 又有wire-guide missle對空對地都ok, 不過要你同個gunner合拍先得.如果因為你係PILOT時無GUNNER而殺唔到人, 好正常, 因為只有PILOT時可以做既, 就只有反裝甲罷了.... (好多時要急降找其他TEAMATE做GUNNER)

悍馬都係當係運輸工具姐, 而且如果你無anti-tank係度, 悍馬對士兵係有好大威脅.

裝甲車係對人目標既殺手, 悍馬你keep住射他他都仲會傷. 裝甲車唔用anti-tank武器或C4你係打唔店他既, 他既40MM炮殺人絕對一流, 比坦克好好多! 加上他既線控火箭, 某程度上他既對空能力比坦克好好多. 其機動性配合煙幕, 可以活好耐

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2009 20:17 發表

黑鷹用火神炮
如果個機師配合個炮手可以好勁,但係一有戰機就大06,死硬
黑鷹仲有另一個玩法, 就係自殺式反坦克武器(好多時黑鷹比人用完做運輸工具之後無人查)

炸多幾架坦克之後, 他們就會怕個天

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-8-2009 23:15 發表

我個人覺得佢地都唔係太有用(其實我唔識用wire-guide missle),個pilot果d炮彈好難打中野,之前試過用坦克司機果枝machine擊落一架黑鷹,不過黑鷹枝火神對地面都幾勁,悍馬要anti tank就難la,如果車上好彩有個anti tan ...
Wire-guide missle熟手既可以好遠距離一HIT打爆地面目標. PILOT既MISSLE POT係用來打載具既, 用來打人? 唔係唔得, 不過咪講笑啦.....

悍馬要anti tank, 車頭貼兩粒C4囉....之後就大叫....真主萬歲.....而我最通常係用悍馬查到去架坦克後面轉尾SIT射PAT PAT....

都講左APC係用來對人架囉....通常支炮可以好快射死一堆人, 對熟手既使用者來講, APC可以好快地去占旗位快速清人. 如果裡面仲有其他人, 更快手.... APC要ANTI TANK, 遠射既就只有找COVER等叉好MISSLE就一支支射, 近射既就只好用煙幕+速度去射人弱點....如果你自己本身係AT, 可以即時落車補多粒SRAW.....

唔好成日用D唔O岩既武器打D唔O岩打既野, 係BF2無一樣野係100%萬能, 免強地講, 有GUNNER既HELI都算係對人得對載具得....

戰機...算吧啦, 上手既戰機手係好屈機架, 有BOMBER既攻擊機手更加麻煩...但係對一個新手來講....一定唔夠D由1942年代已經玩開飛機既人鬥 , 我係1942年代已經專玩TANK, 唔想練新野......

不過都唔夠熟手既直昇機手麻煩.... (係個POINT頂一出來就比人係咁掃死唔係好好玩...)

引用:
原帖由 surefire0828 於 1-9-2009 16:13 發表

試過好多次啦 俯衝落坦克度 D坦克又慢~

直昇機仲可以低空飛行壓死D士兵...
另外的激進玩法

http://www.youtube.com/watch?v=b_XCzqs9oqI

我除左飛緊既戰機, 咩都撞過, 機頭加多幾粒c4效果更好

引用:
原帖由 crazy_herman 於 2-9-2009 14:16 發表

我試過用Wire-guide missle隊lum一架直升機
係直昇機同直昇機既肉搏機, gunner都起到個好重要既角色, 他可以做到一hit必殺對方既攻擊, 當然某程度上都要點運氣.....

我都試過用missle來反直昇機, 其實已經好易用.....

發新話題