發新話題

乂電機點用~

引用:
原帖由 hobbyhk86 於 15-2-2010 13:23 發表
今如果我3300 15.6 同 1600 8.4 應該 set去幾多a?
同埋佢一開始乂個陣會有個叫capacity架野慢慢+個一個係..?
如果簡單D講, 你就當係入左幾多電入左排電池咁囉

以前都有D師兄問過你相同問題, 你可以SEARCH下, 要SET幾多AMP來差電好在付你叉既係咩電 , 你舊電有幾多粒 , 你想快差定係慢差, 你想夠電CUM用D定係快快差完唔理壽命....... 不過某D電唔可以用太大AMP來叉 , 會有危險的.

我試下睇下找唔找到個表比你....我個叉機有連...不過唔知飛左去邊.....(或者你SEARCH下個FORUM D資料先

比D電既基本知識你先:
http://www.civiliangunner.com/newbie/battery.htm
引用:
原帖由 Kane 於 15-2-2010 00:41 發表

嘩,好大陣燶味傳入我的鼻
又真係幾燶既 , 不過你咁講好hurt人喎

引用:
原帖由 T-800 於 15-2-2010 18:34 發表

happy new year of  tiger to you!  

HAPPY SHOOTING!
一齊今晚打老虎~

引用:
原帖由 T-800 於 15-2-2010 18:40 發表

15.6v.......?定9.6v.....
當年車仔店班大佬教落:NI-MH1600mah set 2A叉, NI-MH 3300MAH set 3A叉,其他兄弟有否其他好心德分享下呢.......?

HAPPY SHOOTING!
我舊大大舊NI-MH電都係用3AMP來叉

發新話題