發新話題

COD4 MP模式之實戰分析--步槍篇

引用:
原帖由 亞爾多 於 25-7-2009 20:46 發表
G36C攻擊力好低?無留意添
咁下次用AK啦
射速快過M4架咩? 唔多覺喎, 我反而LIKE G36C射速慢連射時間長DD又穩定, 中距離一流, 遠距離就LIKE M14+紅點多D, 自問SNIPER RIFLE我係白痴......不過最熟用既係....MP5!!!

引用:
原帖由 tinchauy 於 25-7-2009 22:34 發表

Lag機人士出沒注意
唔明 =.=

引用:
原帖由 Tyiji 於 25-7-2009 21:48 發表
其實我覺得last stand仲好用
分分鐘汁幾件
我都好鐘意人地用LASTSTAND , 之後補粒STUN GRENADE比他 (我一向唔會射死人就係原地等, LAST STAND好小殺到我...
引用:
原帖由 surefire0828 於 25-7-2009 22:25 發表

MP5SD + DEAD SILENCE
同好

引用:
原帖由 tinchauy 於 26-7-2009 17:11 發表

用LASTSTAND的小心....
我大多用沙漠之鷹送你一程...
用M14送你一程?説笑吧!
SORRY, 通常我都唔多用m14 , 我5個set都無一支係rifle/sniper既 (個人唔like用sniper rifle) 用de來送人一程? 個人覺得用野掉死他會死得英勇d

仲有, 咩係"lag機的人出沒注意" , 唔明你想講咩....

[quote]原帖由 Rager 於 26-7-2009 18:10 發表

tinchauy佢話你部機有Lag機情況,睇唔到G36

引用:
原帖由 tinchauy 於 27-7-2009 13:11 發表

你一射擊的時候,已暴露了你的位置...
stopping power比UAVjammer更有效...
lee個係問題, 亦都係人地既問題, 人地係MAP睇到既你粒點係因為你開槍哥下, 不過粒點唔會不段TRACE住你, 如果你用HIT AND RUN既打法基本上人地來到你個點既位你已經去左另一個位, 用得SMG+SD既人多數都係行得最多跑得最快停得最小既人 (因為要拉近距離),熟手既你可以利用自己暴露既位置YUM返人. 我個人係同MP5唔同SD, D人來既仲好, 我可以快快手手殺多幾件 (用SLEIGHT OF HANG1秒多D就已經上好射盡既彈匣)

作戰除左要想點殺人, 都要想下人地會點對應你攻擊先長命

UAV JAMMER係完全唔同既野, 對於人數多既SERVER, 個UAV真係有可能係咁閃既, 咁你未可以潛近D敵人已經比人射死左...UAV JAMMER就係比LEE個優勢比你, 對鐘意潛背射人真係必點, 不過個人覺得個優惠唔直接, 所以多數唔用.....用SLEIGHT OF HAND 或 STOPPING POWER係交戰時仲有D用.

引用:
原帖由 廢柴 於 29-7-2009 11:17 發表

咁可能係你既玩法唔係好識玩潛.........

試過用uavjammer再加支silenced g3, 去到人地spam point後面headshot人地, 人地以為係對面sniper shot,一路殺到15kill streak先俾個亂行既人搵到, 殺埋佢著草時先俾人 ...
我都覺得應該他係唔識玩潛哥類人, UAV係咁閃既時間唔想比人發現都奇....

引用:
原帖由 somungdan 於 30-7-2009 13:00 發表
我一出就玩 PS3 版, 一玩就快 2 年
眼見真係好似無人用 extreme conditioning wor...(不論 CGF or 其他玩家)  我就 5 個set都用
我 5 個set, 無 sniper rifle, 只有 AK, M4, 同 SMG, 以前有 shotgun, 但嫌 ROF 吾夠 ...
我shotgun篇個post有講, 其實我除左m14既遠攻set之外, 其他都係有用extreme condition既...因為我係鐘意hit and run既人, 跑得快有好處

我既主class係mp5 同p90, 之後就用m1014同g36c, 最後既class係m14

手槍用DE, 因為LEE支真係正槍, 基本上一粒已經重傷一個人, 什至殺死一個人.

引用:
原帖由 亞爾多 於 30-7-2009 22:04 發表

金銀DE有無分別
比人知道完成左囉金槍既要求, 之後無分別...

發新話題