發新話題

《魔物獵人 3(Monster Hunter 3)》發售日確定

等緊PSP出.....WII無興趣....都係面對面玩好玩,,,,

引用:
原帖由 0608 於 16-5-2009 20:36 發表
但係水到好似好好玩又好難玩
第一次打火龍時都夠難打啦

引用:
原帖由 101653 於 16-5-2009 21:26 發表

差唔多....初玩2G果時....爬山比隻蚊針到落番黎....
好喇爬到上去....有隻野豬撞番我落黎....

玩法模式同場景唔同JA....
諗番起....我初初唔識玩果時....成日比隻轟轟打到訓貓車....
第一次打大怪鳥時...都比他赫死

引用:
原帖由 101653 於 16-5-2009 21:26 發表

差唔多....初玩2G果時....爬山比隻蚊針到落番黎....
好喇爬到上去....有隻野豬撞番我落黎....

玩法模式同場景唔同JA....
諗番起....我初初唔識玩果時....成日比隻轟轟打到訓貓車....
我哥時仲用緊骨刀仔... (mhp1時代 , 自己一條友...仲未有friend打....)

引用:
原帖由 101653 於 17-5-2009 11:35 發表

我由2G先開始玩....仲要係上年10月定11月先買機
2g真係勁易打裝 , 以前mhp1時代 , 打粒紅玉真係唔知要打幾多次... (仲要紅,蒼,金分開...)

引用:
原帖由 101653 於 17-5-2009 11:59 發表

E家我唔見得打粒"翼輪"有幾易丫....
打到G位火龍就出"天輪"....
真係XYZ....
天鱗只要爆夠野, 下下捉都唔難.... (多到掉....)

大保丸.....打"ha"龍都唔難, 不過我地就成班一齊打爆炎....好玩d ...

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-5-2009 19:14 發表

遲D出online版
但內容同tri完全唔同
你講既ONLINE版出左好耐, 只係只有日本SERVER咁姐....(當然無TRI既野...)

引用:
原帖由 101653 於 20-5-2009 21:57 發表

又好似芒亨1轉2咁....除左錢之外乜都冇哂??
錢應該唔得返幾多, 1轉2時都係d裝轉做卷....錢得返99萬....

對我來講, 都係係轉tri之前買晒d lv3以下既必要物資放定係箱仔先.... (好多弩炮用既彈料....)

引用:
原帖由 withp90 於 20-5-2009 23:12 發表

懷念用電耐-27, 大劍黃斬 打村長 fulu fulu  ge日子...

仲有熱風與落雷....TvT
熱風與落雷 咪即係而家既 夢幻泡影....

第一代時真係好好! 為左成為一個強勁既獵人而努力, 而且D BGM做得最好..... (2G既BGM太差了....)

引用:
原帖由 withp90 於 20-5-2009 23:18 發表
MHP1

隱約記得用套2X防 ge裝+ 斬破刀改 (大劍!!)
打到去村6星...終於頂唔順...

不過真係迫到我練好好多基本功....

黑卷角洗左6X條...無
火龍夾埋~2000隻...一粒紅玉都無   TvT
未玩過一直接玩2既人...無LEE個辛酸...而且2咁快打到D關鍵物品...相對地GAME既耐玩程度同對打返來既裝既珍惜度大減....

而家平均打2場就一粒天鱗....以前打套金火龍衫不知要幾耐.....

引用:
原帖由 101653 於 21-5-2009 00:16 發表

你好彩ja....
我到e家都仲記得打G位HR9銀火龍任務打左17次先跌到1粒火龍天鱗....
我記得唔使打咁多次都有=.=" 反而係尾我最頭痛... (弩好難cut尾....唔熟用回力標...)

引用:
原帖由 101653 於 21-5-2009 00:40 發表

嘩師兄....
囉回力標黎斷尾我真係第一次聽....

ps.真係睇好唔好彩....黑起上黎打1000次都冇....
有friend係我面前玩lee樣野....不過要中好多次...

我真係無他咁神...想要尾都係用返太刀算....

發新話題