發新話題

小學要全級學生買iPad捱轟 書價3倍 拒買可租每年2000元

唔鐘意ipad, 輕過書但相比其他tablet都係死重爛重
Tab 7.7就真係輕得黎有料到喇, 除左mon同內存之外樣樣野都好過ipad

引用:
原帖由 061084 於 25-6-2012 16:00 發表

可能學校同APPLE有台底交易都唔出奇!
唔洗同Apple啦
佢話要向學校訂
學校同分銷商拆掂都得啦
可能係校長同分銷商夾定添

引用:
原帖由 暴力人民 於 25-6-2012 15:37 發表
本身原意係好,但一定要apple機?  用ipad  ??重要最新個隻  

btw   小學雞識用???
小學雞會唔識用?
依家d阿爸阿媽係用電子產品收仔女把口架嘛

引用:
原帖由 sam524 於 25-6-2012 14:30 發表
電子教學冇問題
如果比5k o既
平平地買部notebook都好過ipad la
Wifi版Samsung 某Tab 3000有交易
早一兩年我買Sony Netbook都只係三千
雜乜唔洗呢d價添!

係Apple搵老親姐!
不過一定要買最新既我就理解喎
Apple唯一一個優點就係Mon清,高解像度, 得ipad 3做到
論大小真係唔多夠砌, 9.7吋唔係有2048*15XX,我直頭唔會考慮
Samsung既tablet係衰在唔夠清楚, 勝在夠"便攜"

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 25-6-2012 22:04 發表

我都唔覺身邊朋友好有錢  都係拎萬零蚊糧 有時食晏零頭都走數
但係個個都渣部IPHONE4S S2 S2 NOTE買LV MMM RICK OWENS

S3個個係咁彈 好似今次IPAD化咁
最後咪排九晒長龍仆去買 之後又話好好用 乜乜七七 彈到幾 ...
依家呢個時勢
有S2 S3 IP4 Ipad Tab LV 菇池 著得靚,潮,唔代表人工高,有錢
相反亦一樣

我相信所謂鎖機只係......
我無錢買ipad, 淨係得部爛鬼ipod
相信應該一樣掛!

附件

26-6-2012 10:22

引用:
原帖由 rho837 於 26-6-2012 13:36 發表
全世界啲鴨仔都係帶個重書包翻學啦! 唉! 得部"i-衛生巾"....... 小時要培養閱讀及手寫既習慣.
如果話因為書包重而要用電子書, 我就覺得可以拗
中英數常,重唔係日日有曬4堂, 帶得幾多返學
練習簿又唔係重
唔汁書包就返緊係重啦

閱讀就電子書同真書一樣
不過做筆記果方面我覺得真書好用d, 想點寫,用咩筆,都可以自己決定
相反電子書可能得hilight文字呢種function,唔可以自己加notes

發新話題