發新話題

123A充電池牌子經驗交流區

淘X有隻叫Xtar 廿蚊粒幾襟用下
17X買隻6P代用LED就...
另外, 不論任何鋰充電, 都唔可以用落6V Xenon膽, 因為滿載電壓係3.6V/4.2V

回覆 23# 的帖子

你又有道理, 有間舖頭肯做保養起碼用家安心D
只係, 其實D餡係差唔多甚至一樣
利申: 我果D係老虎拍賣買的 Solar就得隻Masterpiece

講起就同大家分享個心得, 6P果種設計不利散熱之餘接觸亦唔太好, 可以搵張鍚紙薄薄地包住燈膽再放入去, fit d之餘有利散熱

要搣左張貼紙先方便
入6P good fit
入LX2就要睇運氣, 隻電有保護會肥左少少隊唔入
容量就無厄稱

附件

10-3-2014 21:17

佢有分3.7V 600mah(可充)同3V 1400mah(一次性)
我用前者
試上淘X search Xtar 16340

附件

10-3-2014 21:50

引用:
原帖由 gtoray 於 10-3-2014 23:29 發表

平價貨中既名牌
認真: 筒界黑名單
只係佢promotion(?)做得好
但無所謂正版老翻之分, 求其拎件鋁去印個名而已

回覆 41# 的帖子

農曆十五日做義工夜去昄依

引用:
原帖由 tango1997 於 11-3-2014 00:04 發表

但軍醫叔叔咽晚去殺生喎
軍醫叔叔唔係去救人嗎

淨係電池都夠曬臭朵
已經唔理佢虛標容量
拆機電包返塊膠紙當新電賣
由其以紅皮18650最為嚴重
最離譜一次一粒16340成條電極係入面甩左 搖得出聲添 二話不說包好丟垃圾桶
可惜早年市場上少替代品 無奈硬食
依家一來鴨記多左貨色二來網購方便 無再買了

小弟屋企近海 一回南就好大霧 有時我都會錦玩

回覆 57# 的帖子

貴野喎
果時網店都要50蚊粒咁上下

引用:
原帖由 無情情 於 11-3-2014 23:34 發表

之前得網店order
而家廣華街有門市

谷歌搵Lumens Factory
老廣有門市? 血拼都得喇
早幾年已想掃貨奈何文弱書生無信用卡
D M3T/E2E可以解凍了

另外AW電 享副盛名信用好, 買得過, 不過貴其他同類產品成倍咁解
乜佢有出埋Life拿? 我果個年代重係得LiCo同LiMn

引用:
原帖由 F_Fillet 於 12-3-2014 05:21 發表

正, 想買佢D野好耐

btw, 聽聞過乜叉fire根本係乜人都貼得既"牌子", 而非一間廠
依家咁多選擇, 真係無謂搵命搏, 用鋰電有風險,
爆電都事小, cheap電筒自焚都出現過
(仲要係櫃桶入面燒, 又好彩比佢發現到)
我可以話,呢個唔係傳聞,係事實
紅皮18650比你都唔好買, 拆機電黎, 細周扮大兜事少, 會爆事大, 而真係有人中過招

http://www.candlepowerforums.com ... 650-3000mA-exploded

發新話題