25 12
發新話題

有無HKAC嘅師兄們入黎

引用:
原帖由 1233 於 22-4-2012 21:39 發表

其實我覺得升到21歲係work架!!

起碼幫DSE升左上大學,重有得玩cdt先呀!好過升大人
經驗話我知 靠OLE入U發夢都唔洗諗
除非你真係好大個朵
傑青,聯校學生會會長,國際獎項,大型公開賽等等

唔係踩hkac,但派頭真係唔夠大,上面d活動人少,有代表性,hkac一次可以放幾多個出㴝,係咪先
不過就叫做有返三分釘,jupas報上去多d靚d
唔好太大期望一個Hkac就入U

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 21:58 發表

我覺得燕梳同歷史係一大問題... 以前都有得攝少少時間, 但而家燕梳個policy 講到明唔保超齡cadet 後果自負, 加上歷史係18就做大兵... 所以呢
佢地肯既 最多唔玩船河行山游繩

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 23:13 發表

man you are kidding me...
佢地嘅insurance 唔係5日4夜就ok果d
係saber squadron 嘅weekend training, insurance 保障範圍係以membership card 作記認,
有證就有無證就無, 但小朋友嘅證一 ...
果次camp passing out企得係度最高級既人係鮑Sir(我都唔認得, 淨係知個姓)

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 23:23 發表

我都知包大人係老頂, 你係咪多元camp呀?
點樣先叫多元camp?
淨係學校包左5日4夜上山下水錦
札下營行行山,之後學步操之類

重有幾個人名
xx,xx,xx
呢幾個有份做長官

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 23:30 發表

得啦唔洗響佢地朵... 我只係想同你講...
你只係去緊公司特約(chartered) training...
而唔係Sabre squadron training... 好大分別...
如果你用係呢5日4夜斷定公司係咩地方, 咁你實在諗得太簡單
其實我都想知咩叫Sabre squadron training
不如簡單講解下

明白了 多謝指教

姐係拎張好市民獎係為威威定係為服務社會既道理

各位師兄
呢套有咩名堂?

附件

25-4-2012 13:32

引用:
原帖由 Rager 於 24-4-2012 20:44 發表

到時落雨就打2**26**6問點解要我個仔dup 雨, 然後可能下年係體育館做室內Parade算啦
曬一陣淋一陣無所謂
但係曝曬/暴淋就真係唔多掂啦, 要練刻苦唔應該係錦練

25 12
發新話題