發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 tigger 於 1-4-2009 19:05 發表
聽人講話可以自己較到同真槍咁上下大的後座力..唔知真定假= ="""
同埋我都想答單一問...we m4...係咪有得自己較力度 ka ???因為唔想打到15x m/s 咁大力=- ="""想打細細力....90 m/s 咁上下...
有個POST講話出左PARTS將火力由1.8降去1,閣下搵一搵就得,免得有賣廣告之嫌

而家出左隻藍色既BUFFER,裝左之後個後座勁左,最緊要係一分鐘就裝好

我想個BOLT回得快,所以就冇換90%彈弓,效果都唔錯

引用:
原帖由 BOY~ 於 17-6-2009 20:57 發表
求救丫~咁多位師兄~
小弟支we...份bolt個舊白色膠移位丫...用混合膠痴實後打 2-3隻匣 又推返出黎
點算!!
唔用都得

引用:
原帖由 gdschman 於 21-6-2009 01:03 發表
請問一下如果想降火除O左要去軍軍軍攪外可唔可以自已攪?
例如換D 簡單PARTS?
唔該~
可以,有簡單工具同埋火機就拆到

引用:
原帖由 twk810 於 21-6-2009 18:52 發表
各位師兄,請兄拆枝m4既前節需唔需要買特別既工具?
之前未玩過m4系列
我諗住入手之後就換以下其中一條骨
http://www.gunnerairsoft.com/cat ... mp;products_id=1159
http: ...
一定要有個類似"板手"既拆槍工具(軍軍軍有得賣,幾十元有交易,又或者買拆真槍用既都得)

呢兩條骨直裝都OK,不過如果想條骨同個上身FIT晒冇虛位,就要在條骨入面做手腳

引用:
原帖由 gdschman 於 21-6-2009 17:50 發表

請問要如何做

我又看過其他地方有人提過, 如何用90% recoil spring + 加重buffer 除了加recoil 外還會降火, 請問是否真的呢?

謝謝~
降火就未聽過,唔敢話得唔得,自己未聽過,亦未試過
至於點拆,youtube有幾條好詳細示範(SEARCH "we m4a1 custom part"再搵個L字頭既牌子就得)

引用:
原帖由 mattma369 於 22-6-2009 20:59 發表

請問 新hop up 即係點?有得換??定再比錢買?
新HOP UP係一個圈黎,中間突出兩點(成倒V形)
舊既就係一塊好似豆豉咁上下SIZE的膠粒,得一點突起

最易分既就係睇下你支槍(M4A1)買既時候有冇跟短管,有既就係跟舊版HOP UP

引用:
原帖由 POCMarco 於 23-6-2009 14:09 發表
各師兄, 小弟終於買左支 M 16, 但係太大力(1.9J), 如果換彈弓有冇用?
換彈弓 想細力就執鋼咀入面個好似鳥籠既野

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2009 13:57 發表

250蚊姐..
仲要係銀色既精密管,換左之後底中力用0.25,室外60米遠打中一個籃球

引用:
原帖由 hin_1213 於 25-6-2009 15:04 發表
想問點知自己果支係舊版hopup定係新版????小弟個支係M4 CQB,唔該晒

CQB係新版

引用:
原帖由 rYaN 於 1-7-2009 02:39 發表
請問we裝到邊間廠既copy dd ris2骨呀?
祖國

發新話題