發新話題

LCT g3

引用:
原帖由 rho837 於 2-11-2016 21:39 發表
VFC出左MP5 GBB-SMG!  要出G3 GBBR! 絶對冇問題, 因為VFC以經有MP5個Trunnion造了GBB個Hop Up casing 同GBB bolt / bolt carrier 系統 fitting! Trigger pad 又有! 只欠隻G3夾!
聽過有師兄講kfc去到sd已經開始有d位焊得唔好
唔知關唔關技術問題
熱潮既野通常都係由一間帶起 佢地就跟
好似沙鷹 870咁上下
我相信gbb應該唔遠
或者兩間gbb廠已經做好prototype 等公佈

引用:
原帖由 rho837 於 3-11-2016 11:55 發表

G3 prototypes 一早有, KFC啲MP5個身係薄左及rail坑位係淺過珍鐡尺寸?

我點解知道! 我買左支KFC MP-5! 拆開成支槍自行改造! CUT開焊再用JIG壓到接近珍數坑! 手術成功! 所以入唔翻個VFC BOLT! 跟手 ...
好可惜性能黎講kfc真係麻麻
We外觀麻麻但又幾好打 係隻匣個款衰d 要等新版匣
所以我都係想we出g3

至於msg90果d都係kfc先會出 btw g3依家有隻ral8000色dmr版幾正

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-11-2016 19:48 發表
其實G3鐵片係好平,完全係一塊鐵片(係咪禁就吾知),咁沖壓完又點呢:
https://www.youtube.com/watch?v=AI5if5NUklA
Akm果d唔洗焊應該仲易生產?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-11-2016 23:08 發表

你見佢造乜先就明啦
照計佢沖鉚釘係有D專門機器同材料....吾係呢個年代既常見野

軍牌同汽車外殼都係沖壓,PPSH43同MP44亦係沖壓,要求不同,層次又係另一回事

一般沖壓件會做熱處理去消除殘餘應力,400幾度 ...
原來鉚釘要用機做
我見we ak條鏡橋好肉酸 想拆左佢換過條 但用鉚釘就應該無計了

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-11-2016 01:21 發表
鉚釘要打,總不會人手掛,起碼有機壓。

當然一支半支就人手打。

外國有AK鉚釘賣,但無支沖子賣,鬼佬有計打掛

鉚釘可鑽爛佢換。

AK真槍有分夜視吾夜視版,條橋好似係跟埋鏡去發給部隊,由軍械師裝橋上槍 ...
諗諗可能鑽走佢
但就要搵返鉚釘補返落去

發新話題