22 12
發新話題

Marui m9a1換真grip一問

Marui m9a1換真grip一問

請問有冇師兄知marui m9a1係咪可以直上真grip?
爬過下文好似話新m9得 舊m9就要執

另外都想問下marui m9a1 grip片螺絲用唔用到beretta螺絲
最近聽說wa/marui/we m1911原來用用唔到真螺絲 一個係公制一個係英制
所以想知marui m9有冇同樣情況

thx!!

純粹貪玩lol
另外吉打同馬記既六角螺絲同真野有d出入
真野冇咁圓

師兄講kj係上到真grip定螺絲?

引用:
原帖由 48191 於 8-12-2016 23:15 發表
我買過珍品Sig Sauer同M9 Grip片,老實講,同玩具Grip片都係兩塊膠片...冇乜特別。當年我裝支P226改PGC金身,裝真Grip直上,裝Hogue橡膠Grip又係直上...
其實用珍品,好大因素係虛榮心....尤其是當年我裝P226....裝 ...
都係既 真野手感好嗎?
we原廠果隻係唔好揸 之前我有對國產仿ksc m9 s7拆出黎既grip
果對係最好揸

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 01:06 發表
Sorry,我未用過KSC/KWA M9,無法比較。
但Marui M9系列用㗎Grip片手感真係一般...
好多人話裝Hogue Grip好揸,我支226裝咗,厚到PK....到一用支226打CQB,打到虎口位都痛埋...我自問對手皮粗肉 ...
我都係諗住裝返beretta factory grip
依家手頭上有枝marui m9a1, nova us m9 kit
黎緊可能會搵埋假fire pin,beretta grip & screw, safariland 6004-73, 鬼島鋼m9匣

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 01:23 發表
我以前都好喜歡Beretta...
但是今時今日有太多更好㗎選擇.....
對於我嚟講,而家我仲「持有」Beretta,都只是心結,用就免啦⋯⋯
Factory Grip真係好Cheap,你上「cheaperthandirt」、「Mi ...
係啊 但factory grip先有軍版味道
唔貴得過吉打幾多 至於師兄講果兩個網用唔用到外地信用卡就要試試先知啦
可能我第一枝手槍就係m9 用慣左就覺得最好用

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2016 21:05 發表
印象中係呢個包裝, 之後包裝有變槍有冇改就唔知了
而家玩迷版好過, full marking全金屬先6舊雖然冇放鎚但都幾耐玩, 或者等迷出仿馬記新M9
我4年前買左枝 個盒藍綠色無圖既
Ksc m9係幾好打 可惜decock有你講果個問題
亦無廠出補品 最後放棄左
買左枝鬼島we m9 接受唔到有連發 同埋d髮絲紋
後座力係幾勁
又賣左
最後買左枝marui m9a1 爽既程度近ksc
但decock都有少少問題 就係落左邊decock果時
會頂開左條膠slide decock唔太確實
我買左套nova us m9未裝 裝左應該解決到
Marui m9a1開箱post好似有師兄講過m9a1裝到真grip
但舊版copy grip返而唔得 吉打都好似改左少少隻grip

Grip可以執 但螺絲就應該唔得
話說岩s cool果邊個we m45a1 post講起m45a1 grip
原來玩具1911grip 螺絲係公制 真1911螺絲係英制
我怕marui m9a1都有同樣問題 所以先問下有冇師兄試過
買左唔岩裝就晒左

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 23:12 發表
我支Nova M9A1(Marui based)看來看去,也好像不夠Prime那套Kit好看...尤其是有點泛藍...
實槍(指軍版)有沒有Blue過不得而知....但是slide右側的Assy number卻是M9....
我著實想知道這套kit是否有些地方搞錯了?
印象中marui m9a1/us m9得sd同nova出左kit
我果套nova好似偏灰色

我之前係岩s cool睇左你篇文
帶次打game亦都聽左你之前買sd既遭遇 (你應該唔認得我 )
睇圖你果條slide係us m9 slide
早期nova m9a1 kit好似係用左beretta m9 marking
後期好似改返

m9a1左邊應該係Beretta U.S.A. CORP. ........咁樣

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2016 22:40 發表
期待師兄Nvoa m9
老老豆豆我自己都好期待
但未有時間同金錢去買其他parts

希望有日吉打出鋼parts比新m9

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 23:28 發表
唔怪之得E興趣當時特價喇...但Sxcker Design套kit真係好爛,冇理由裝咗上去,就上唔到彈...一轉咗Nova Kit就冇病冇痛...
陽極既野好難做準色
一係退左佢再做過
果時我本身想買 但無錢 以為買唔返既時候就有師兄賣比我
無記錯你好似cut開左套sucker design?
sd d野又唔平 陽極又一定藍色 d鋁同detonator都係6061 大家條usp 個slide stop位用一排就高下立見

色水方面唔洗太介懷 真鐵好似civilian版同軍版唔同處理
civilian版上面沙面 軍版管、slide、下身都唔同色 slide係令面

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 23:34 發表
唔係想撥你冷水,但係現在市面上的吉打M9鋼件全部都係舊系統...
上次執到Long爺舉手投降...
你上左鋼件?
我知啊 所以先話希望有一日佢會出for m9a1

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2016 23:37 發表
師兄有冇圖睇睇? 大家可研究下
其實派米同N0有聽説應該係港版同日版分別
我果套

附件

9-12-2016 23:41

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2016 23:51 發表
迷而家支M9外皮都幾靚下仲送三剪布 ,好似仲出電鍍銀正
可惜唔係馬記新系統,係既話1k黑版我都買多一支
粗玩要求唔高而家支迷都唔錯,拆過個鎚同撞針色水似鋼? 我返去試下磁石先
迷枝野係舊系統 唔係全行程 無decock
如果迷出新版 我都唔會買馬記

引用:
原帖由 48191 於 9-12-2016 23:49 發表
http://i1148.photobucket.com/alb ... ge_zpsuxbtwne5.jpeg
http://i1148.photobucket.com/alb ... ge_zpsyazsdnud.jpeg
Nova就是這個死樣 ...
都唔算藍啦
係條slide錯左姐

引用:
原帖由 gainax 於 9-12-2016 23:55 發表
真係爭三剪柄就正哂
仲有假fire pin
馬記仲用緊六角螺絲

22 12
發新話題