發新話題

VFC M16A2 的三連發穩定性

因為入面有個輪數住123咁你單發打到1、2 轉三連發就打個3比你咁
單發1 三連就出2、3

佢係跟足真鐵 而mp5既三連係正常情況會打晒3發

引用:
原帖由 bennytsang16 於 23-9-2024 10:37 發表
感謝兩位師兄指教,如果呢個狀況屬正常,真鐵都係咁,咁小弟就安心了。
By the way,同樣係 VFC 出品,FNC 就穩定得多了,而且 selector 有四種選擇。

係啊 放心啦 抄足真槍
M16a2 帶到落m16a4都係咁

引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-9-2024 14:56 發表
多唔多師兄幫 VFC 枝 M16A2 換左 DNA 的 鋼外管、鋼準星、十字軍鋼 bolt?
我覺得係應該要換
但我都係等dna成槍

引用:
原帖由 gainax 於 29-9-2024 00:16 發表

dma應該要考慮做鍛身了,見到近期2手全新堆xm177 m16插水都冇人爭
最大問題就係非鍛身冇咁大吸引力,old玩cnc身造型馬記唔比dma差好多,當年點解炒得起原因v鑄造版未出
其實玩oldschool仲玩dma高價級都係想整 ...
其實依家都係合理價
係之前dna出貨少 炒到萬幾蚊
台仔講緊8k鬆d 一係自己訂 一係等特價

8k既槍 二手6k左右都合理啦
我成日都講當年鍛系列係賣大包 依家想搵都冇
手頭有3枝 分別砌左唔同既野

引用:
原帖由 里安 於 29-9-2024 21:01 發表

頭幾支DNA係同朗哥買(最平呢個時候),朗哥冇做之後就自己同台灣買,我就未買過所謂過萬蚊既原裝DNA
Bambam枝mk18mod1都過11000啦
我枝733都係同朗哥買
同台灣買到差唔多價
另收左枝723 early都係6k左右

等下會唔會出16a2啦
Vfc槍都3700 未計前擔必換既

引用:
原帖由 里安 於 30-9-2024 13:45 發表
你提起我,我有支Mk18 mod1係佢度買,都唔洗一萬,都係7字頭,果次佢特價,即係人地正價
7k合理既

Wgx都係開9k幾 咁落埋香港discount code, red card回贈
就9折左右
有個PayPal有信用卡就食返正常價
鍾意還鍾意 食炒價就無謂了

引用:
原帖由 里安 於 1-10-2024 21:38 發表

一向都無食炒,係呢度有d師兄死都要用炒價話係人地定價

然後話唔抵然後係咁話散砌某系統可以保值

依家有左覺悟 掉得落呢個坑既錢 係好大機會唔會收得返
特別呢幾年個pool少左人
有知音人同你收 係好彩
岩價就賣 唔岩價就擺

引用:
原帖由 里安 於 3-10-2024 12:16 發表

以前玩真品唔會蝕好多,總數6000左右都有人收,但而家過3000左右已經好少有人問,話之你用全真件砌
呢個玩意自古以來都好難用保值去諗,特別本身件野係玩具唔係珍件
勞力士早輪都冧何況呢D真係玩具
勞都仲有儲既價值
但槍有新sys舊既就冇人玩

引用:
原帖由 stevechau 於 2-10-2024 10:08 發表
個POOL少左人之餘, 係D人能夠買到自己想要既渠道/辦法多左, 變左唔一定要靠二手市場尋寶~
而且D野推陳出新, 二手好快就落伍, 變相而家賣野真係難賣左好多
所以放野都係心態放平, 甚至買野果陣都真係要諗過度過先,  ...
移民走左好多有消費力既師兄
果期好多平賣既rare野
過左一輪就買同賣都冇了

發新話題