發新話題

購買重機問題

我建議gau 8同m61,火力冇得輸

建議樓主search下咩叫重機、通用機槍、輕機、'濕機'

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 22:58 發表

濕機???
sub machine gun

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 23:01 發表
...
za要汁餐死...
聽說卡住媽咪枝249幾好ga bo
樓主要睇下自己可唔可以handle到

mg36 應該可以5kg下

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 23:11 發表

死......
回正題,g36都係唔錯嘅選擇,會比M4輕(because膠)
重有佢改mg36可以正正式式叫一枝lmg,
唔知rs type 97加彈鼓又可唔可以當一枝正式lmg呢??

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-11-2012 01:24 發表
i hv a PKM tripot 8 years...i still waiting the pkm.
好似就出la wo,
堅持!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2012 18:47 發表
查實5.56點叫重機.7.62先開始叫重機.M60,M240吾落腳架都吾叫重機......

報紙佬成日話來福槍咁....家陣除了shotgun,有咩唔係有來福ge槍?!

學會正名,正確字義吧
咁通用機槍又同重機有冇分別?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2012 20:41 發表
通用機槍指不加三腳架可作斑用,加加三腳架可作排,連用.M60,M240,PKM是通用機槍.

重機最主要除了重 講火力持續性.一般固定陣地.所以7.62或以上先叫重機.不過通用機槍概念模糊了傳統重機,所以loveless說"今時今日 ...
聽說機槍手因此成日比人當左目標,
又難走位,
Marine先玩iar都有d因為呢個原因

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2012 02:44 發表

應該話成個班靠佢殺人.步槍手cover佢,sniper執漏.

佢係偉大的,所以必定係目標
我仲以為係機槍手cover步槍兵tim...
我都試過用mk43係鴨仔團做mg gunner,我多數打長點
的確,cover其他人既時候係殺得好多,
人地25個,我有6個confirm kill
連對方個sniper(有裝,m14)都比我壓制左

發新話題