發新話題

CGS出 colt 723

引用:
原帖由 火鳳舞 於 24-8-2024 20:17 發表

今個月26号V記16A2到貨了,
不過你唔玩V記野,
應該都唔會買了.....
係三連發
不過rof好似有d慢
應該又係用果粒超重buffer

引用:
原帖由 火鳳舞 於 27-8-2024 20:44 發表

您入咗?
我冇買,太多AR系,
走去入左支以色列刻印版v3 UZI,
返去執到我hi hi....….
以後真係唔敢買東北的產品!
冇買
睇左yt試打
其實都想入 話晒等左咁多年
但冇位擺 遲下dna出真係怕衝動式消費

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-8-2024 17:26 發表
拎過上手,好輕……

換鋼外管鋼front sight啦
不過ar本身就輕
係我地慣左骨、鏡、燈、laser姐 仲可能有suppressor, grip

引用:
原帖由 stevechau 於 28-8-2024 19:08 發表
M16A2?? 支野估計重極有過譜
之前拎過支短D既733, 一上手輕既程度直頭有D顛覆3觀, 輕到成支GHK G5咁滯
DNA版都係好輕

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-8-2024 22:18 發表
我有 DNA 枝 M16A1,原裝已經跟鋼外管、鋼 sigt、鋼擊發等;自己再換埋條鋼 bolt 後,感覺幾重、有質感!
所以尋晚拎過 VFC 枝 M16A2 之後,明顯覺得枝 M16A2 輕。

DNA 唔係老原已經鋼bolt?
手頭有dna 723 early, 733

引用:
原帖由 NCP013 於 29-8-2024 10:47 發表
VFC M16A2,全鋁管,鋁front sight  (對pin係磁石吸到),鋁Barrel nut, 連前後槍帶環都係鋁,VFC 官網報2900g重,我塞0左條鋼bolt入去磅,3000g重。
内管大慨去到front sight 前端,另外原裝飛機封0左減力圈
barrel nut都鋁
枝槍都唔平…

鋼bolt rof應該同原裝bolt差唔多rof?
我覺得係recoil spring弱/buffer重

係都唔出奇啦
出左3連發kit仲有好多有趣野可以出
M4 cabine, m16a4

發新話題