發新話題

Let's tactics!

回覆 1# 的帖子

其實如果可以直接張手槍燈mount係條管的話, 係幾好睇的. 真係我搞左好耐, 又唔想用索帶

又唔想mount完條骨係管先mount燈, 因為真係好樣衰...

如果可以直接mount係管, 都幾ok ga~  幫手諗諗佢~
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 26-8-2009 11:23 發表
我呢個setting係for cqb用, 所以所有settings 考慮都係為打cqb為前題, 亦較為緊緻
加燈打左幾場CQB, 到第日打番室外, 你都未必有意願去甩番支燈.

大前題唔係人加你又加, 要係加左又識用. 咁你就會對呢個setting有信心, so你去到邊, 都會係呢個setting, 大不了換支鏡~

而且M4長度, 打CQB都尚算靈活, 出到室外又唔太短, very good~

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 ohnavi 於 26-8-2009 15:03 發表
某晚我系公司都無聊試過,
裝左右下真係會有好大個槍管既黑影,
所以裝上面係有tactical reason的
但最主要唔係要冇影, 如果要冇影, 上下左右斜上斜下斜左斜右8個方位都可以裝到冇影, 不是嗎?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 ohnavi 於 26-8-2009 17:14 發表

呢樣我無試過吾肯定,願聞師兄心得
有冇試過打CQB果時, 要出槍, 又要最大cover, 但係就出唔到支燈未?

------------------------------------

暫時上面mount到最好樣就係咁...可惜支燈唔係咁夠力.

附件

26-8-2009 17:32

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 Zap 於 26-8-2009 17:32 發表
Let's talk tactics in the real steel world...我想問,當係一個好黑既環境入面,你同果threat好接近,可能係within few meters,係呢種情況下如果支燈係裝係上面會唔會著數d呢?
最常見的mount法來講, 當然會.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

發新話題