發新話題

Operation Flashpoint

Flash Point想當年係Rainbow six(RS2)年代已經有ge game, 話出第2集都話左10年了~ 但一直都有update, 有patch, 有mod. 係唔知什麼比人買左, 定係分家, 先會有armed assault, 但聽聞armed assault先係正統Flash Point後代. Flash Point 2果班人已經唔係Flash Point 1班底了~ E+先識貨~ 呢十年來玩乜啊你地?

OFP D bug真係多到爆, 未出patch果時, 渣渣下jeepD地面不平, 無啦啦成架車彈上幾千尺都唔係什麼奇事. 試過玩mission渣部AH64, 好辛苦咁連SU都KO埋, RTB果時見仲有彈, 就KO左部UAZ, 點知佢死就死, 最衰學人彈起咁死, 打中左我部AH64... 含笑9泉...

有個Camping係打打下, 敵方T80增援, 美佬要走人, 我都走到就來完Mission咁遠(我諗都有隔座山), 手痕向住T80方向用 m16打左幾槍... 唔洗一陣就食砲升天了...

仲有同FD玩MP Mission先正, 條友整部MI出來又唔比AA, 好辛苦咁清曬D地面野就用Law打... 點知係我好好在打中佢果時, 部MI就好似睇戲咁... 向我抄埋來... 死與不幸.

MP Mission又有比錢買野mod, 試過離基地好遠, 部M2比人KO左, 成team人得我冇死, 好在留左個人係基地, 叫佢渣部jeep來接我(其實我一死就會係基地出世...), 就番到基地果時比KA80追住打, S型咁渣番基地, 佢就比AA火砲KO了~ 我個fd又試過渣住UAZ跟住我部BMP, 我突登係落斜位剎車, 佢閃唔到就撞死左佢自己~ 我勁辛苦買左部MI24, 係基地起飛果時, 條傻仔唔知係邊道找到部SU撞左埋我道, 連機場都炸埋. 隻game仲真到我個fd買左部直昇機, 起飛果時我突登用槍打佢尾旋, 佢就係基地上空轉左N個圈, 最後比佢安全落到地=.="

OFP真係勁好玩的~ OFP2出左, 唔知玩唔玩到了~

本帖最近評分記錄
  • 亞延 威望 +5 介紹詳盡,講到我都想開隻黎玩 9-10-2009 02:16
  • 亞延 金錢 +5 介紹詳盡,講到我都想開隻黎玩 9-10-2009 02:16
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 MG-42 於 10-10-2009 00:12 發表

或可能係同原本既傳統Flashpoint第一代,相差太遠.....始終唔係Flashpoint原班人馬出品

呢個情況同當時Rainbow 6一樣 , D節奏唔同曬~

其實真正玩開OFP.... 都知轉曬手,呢代已經唔係果回事....咁當然Flash ...
我dl錯左隻德文, 諗住都係咁玩, 但...

睇唔到字真係玩唔到落去...
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

唉... OFP2 同OFP真係差太遠...

不過咁, 如果好似前代咁, 又會同ArmA 2太接近...

可惜OFP呢個名就咁比OFP2...

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

崛起條龍個camping好短呀... OFP都有3個島加一個沙漠啦...

最後果次loading, small arm命中率有25%
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 nishi 於 12-10-2009 19:50 發表

而且ok易玩...
d AI有時傻傻下咁企係路中心比你射
MP好玩啊~ 打炸發電站果關, 走果時比人pin down左, 我殺左出去搶左部車, 接番D人, 走果時又炸彈又比人掃, 有兩個咬底落左車, 冇落車果個同我一路安全上到山~   (雖然我有3次差D撞反架車)

後尾渣車去接番佢地
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 nishi 於 12-10-2009 21:17 發表

隻game最搞笑都係d車好似超易反咁
我玩campaign用部史崔克都成鬼日反, 個碌hi到舊石就成架反左了
CGF有冇人玩MP呀?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 nishi 於 12-10-2009 22:47 發表

我玩緊電腦版, 有冇人有興趣連ip玩?
我用Vlan玩緊呀
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hwtang 於 13-10-2009 07:43 發表

最低要求係2.4 Dual core + 1GB RAM + 7600GT

我用 AMD X2  5000+ , GEFORECE 9600 +4GB ram
超順.
3GHT 3Gram 8600GTS 超順. 玩Arma2都要降低D畫面先得, OFP2唔洗理.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 louisli 於 13-10-2009 10:32 發表
之前用 Athlon 3000+,7300gt 都還可以,但load得好慢
而家用Core2Quad 8400s + gf9300 就好好多
所以見到我呢個星期勁玩↓
你都有玩olivion
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

OFP2 果D lmg keep住好似 ofp咁, 唔好用...

但係有樣野就係步兵接戰距離唔會超過400, 呢個唔錯... OFP1 果時, 成日係800外比ak打死... AI用m9都可以係超遠打死你, sniper有狙擊槍唔用, 拿手槍走埋來打你...

OFP2都算幾大進步...
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 louisli 於 13-10-2009 21:46 發表

我鍾意用箭射人
如果Lv1用原裝iron弓 iron箭入鬥技場, 完左個Quest之後可以升到Lv7, 因為弓攻太低, 又冇得3x attack

魔法玩summon最正~
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

發新話題