發新話題

依個世界D新手真係得意

引用:
原帖由 icecoke 於 9-5-2009 18:56 發表
小朋友 ... 多D 去槍街"朝聖" ~~~
D小朋友好多藉口, 唔得閒wow, 問佢做咩事唔得閒又講唔出.

有次有條友叫我幫佢改槍, 自己想要點野都唔知. 都算啦, 我叫佢自己試, 佢又話唔得閒都算, 仲要話我好得閒. 我頂佢, E+我係唔係做親野都要比佢知先? 仲有, 就算我真係好得閒, 你唔想用自己D時間就用我果D呀? 連自己興趣都唔『能夠』掉時間落去, 咁仲有咩好講姐, 我接直叫佢唔好玩.

引用:
原帖由 ++朗++ 於 10-5-2009 01:09 發表

鬼嫁: 今晚食日式定西餐好?
一馬: 西餐啦
鬼嫁: 答錯左
一馬:
好似有把刀係頭頂飛過咁

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-5-2009 03:47 發表
我覺得依家d小朋友玩槍個心態同我個年代好唔同...
以前買一枝槍要左度右度, 節衣縮食揀到最鐘意果枝先買, 返到屋企幾乎晚晚都要摸住先訓得著...
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯.. ...
咁呀只, 有個比我架空左的PK小朋友, 諗住比次機會佢, 點知D細ge係道掃彈, 佢就係道閒hea hea, 我同佢講你唔掃, 都同我lead住其他人. 點知佢當住我面同我其他正常少少的小朋友講『做野呢, 最緊要走精面.』 好在正常少少果班O曬咀望住我. 呢D咪唔小唔得囉~

D細ge做野又冇責任心, 叫佢買兩個大比袋番來做公家野, 佢話okok, 之後再題多佢一次, 佢都話ok. 點知要用之前果夜先打來話冇買, 冇錢, 冇時間wow, 我頂佢, 冇錢你咪問父母拿住先囉, 又唔係冇得囉番, 佢日日都番住學, 今日買完聽日camp都得啦. 都算, 冇時間? 我題你果時又唔同我講? 冇買? 你唔好再遲D先講? then我叫佢死掂佢, 佢又話ok, 最後都係死唔掂, 拿左佢果個出來比人用. 做唔掂你就同我講, last min先走來話做唔到, 買兩件野都麻麻煩煩. 唉...

所以有時叫小朋友做野, 真係要留一手.

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:28 發表

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
一雞八千 - M4  <--- 有冇記錯呀?

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 23:36 發表
你都講得岩,不過個問題係宜家d人無論咩地方咩場合都好鍾意講粗口,
而且十分冇禮貌,如果你話朋友之間既當然冇問題啦!
不過最衰係佢地對咩人都咁講呢!
如果成日都放粗口係個口道, 咁你就做唔用運用粗口增強語氣的目的, 更加做唔到暗示性恐嚇. 如果你個人平日唔講粗口, 係有必要時先講, 個作用係好大的

發新話題