發新話題

阿富汗•陸空猛攻盤據點•北約聯軍大清剿塔勒班

引用:
原帖由 ZaMaR 於 14-2-2010 01:40 發表

未打就RIP??
出師未捷~
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 sam524 於 14-2-2010 02:42 發表

身先死...
咁咒人ga你

我想話

出師未捷

番屋企

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-2-2010 01:49 發表

重有!佢地好似打緊機禁,好hea
真係好似Game友...

咬腰, over stock, 真係乜都齊.

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 coldman 於 17-2-2010 00:47 發表

人地返緊工, 搵條命來搏, 做到自己既工作, 就由佢啦
人地落場要死人架, 你估好像我地打WARGAME成日先咩標準姿勢咩~
有時邊理得咁多呢...唉~  日日唔係埋伏就係IED, 真係冇計~

幾十年之前自己做出來既惡魔,  ...
就係咁先要做得更好. 以前冷兵時代, 呀豬呀狗拿把刀都可以斬死人, 但點解軍隊除左要練陣之外仲要練武? E+都係一樣, 呀豬呀狗拿支槍都打得死人. 要你做得好, 只係想令你生存率加個5~2,30%. 任何正確的射擊姿勢, 唔係要來為難個shooter, 而係令個shooter有更大cover or 可以有更好的recoil control. 增加打中人的機會同時減低比人打中的機會.

經驗話我知, 明就會明, 唔明, 講都曬氣.

點解美軍咁都打得win? 因為人地有科技囉

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 mozcardking 於 16-2-2010 22:51 發表

真心求教, 無惡意.
想請問下師兄點為之咬腰? 點解唔好呢? 同埋條片邊一part 有咬腰既情況? 小弟想知道並從中學習
希望師兄可以指教! thank you
引用:
原帖由 mozcardking 於 16-2-2010 22:51 發表

真心求教, 無惡意.
想請問下師兄點為之咬腰? 點解唔好呢? 同埋條片邊一part 有咬腰既情況? 小弟想知道並從中學習
希望師兄可以指教! thank you
咬腰果個我都找唔番, 唔好意思.

嚴重over stock, 另外係其他人都唔難見到, 跟本個托平左駁都已經係over左.
#14第3張最左手面果位呀生

http://www.liveleak.com/view?i=c94_1266096427
0:53

另外呢道, 你睇下除左角度問題之外, 左手面果個機槍手, 佢都係keep住低姿勢, 反觀美軍果個機槍手, 無論reload定係射擊果時個身位都係高過左手面果個, 而且個地方明明唔岩用腳架都死要用, 仲long到自己鬼死咁高. 仲係道搞呢搞lo, 反觀左手果位仁兄, 係佢搞呢搞lo果段時間, 一值都低姿勢, 乖乖地cover住前方. 如果你要養一個軍人的話, 你會簡養邊個?
http://www.youtube.com/watch?v=U ... ure=player_embedded
0:17

要求佢地姿勢正確係為佢地好定係突登難為佢地呢? 正確的事唔做, 還說什麼一大堆理由支持做錯誤同令自己危機ge野. 不值得學習.

#34 相入面D人都做得好好. 由其是第一張, 如果要說什麼專業軍人, 就係佢地了.

#35 第2張ACOG果位真係不知所謂. 番入軍校啦唔該.

#36 第4張, 要說咬腰的話, 佢都算, 冇錯背脊好重, 重心去左後面, 加埋recoil, 向後跌就應該唔會, 但肯定會越打越高.

打仗d姿勢更加要好, keep住要低, 因為係6~700M你睇唔到ge地方, 隨時比人放你一槍, 由其做機槍手果D, 都算係有價值目標, 如果我係狙擊手, 要打都打果個企得咁高的美軍. 因為點都易中過佢隔離果個.

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-2-2010 01:39 發表

多數都明白了, 多謝師兄打咁多字教識小弟!
不過為免我自己誤會,想問下師兄指#36 第4張咬腰既係唔係指左面個位美軍?
多謝師兄指教!
係, 呢D野都係一個前義勇軍的前輩教我的, 佢好執著呢D野, 我都覺得應該要咁做, 種子落係唔同的地方, 結出來的果子都會不同.
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 MS 於 17-2-2010 01:48 發表

乜有防子彈的helmet咩?就算有頸骨都斷喇....行唔行到呀
會唔會係跳彈又或者係有效射程之外唔覺意打中?

或者只是比碎片K中?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 kimkileo 於 18-2-2010 01:27 發表
佢隻眼... T800   叫C台小丑拿去填海
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

發新話題