發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

引用:
原帖由 101653 於 18-6-2009 01:27 發表

我自己就覺得:
觀景窗反應一定快過mon
以咁既價錢買部換鏡DC
而且佢做得唔係真係好好
mon的質素 / iso / 對焦速度 / 快門 / 閃燈同步等等
好多近呢幾年的單反的技術都超越佢
隨左輕巧 / 體積小 / lv / 拍片等 ...
如果你需要既係DSLR, 呢部M4/3 根本就唔係你需要留意既野~~

唔係串你, 正如我唔需要FF既DSLR, 部1D 出到識飛都唔關我事啦~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

Amazon都係賣緊14-42: USD799.99; 17: USD899.99

所以香港個價實有得平~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 00:52 發表
http://www.vimeo.com/5187090
試機當日既 720p 現場片...Av mode
This is a private video...
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 01:00 發表

哎呀...試多次..
用14-42影既?
對焦好大聲......
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 02:07 發表

係呀....

我用ACDSee來開EP-1既圖,由iso 100到1600,的確係差距唔大,加可以接受,再上到3200果d就唔好講啦!
但係個問題係....
點解iso 100同400,以至去到800,d粒粒都係咁衰,d細節都係咁少,都唔覺越低越靚既?
我o係唔記得邊度睇過, 係setting既問題。
等我去搵搵先...
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 03:18 發表

希望佢係啦...但係以佢既價位,我會考慮番G-1,或者要輕便買Sigma DP2算了!
G1好似兩頭唔到岸...
我而家最大問題都係個LCD姐... 其次係無EVF...

都係睇定D啦~
-但丁

引用:
原帖由 101653 於 19-6-2009 14:08 發表

我大字報寫到明 "我自己覺得"
唔岩聽唔洗串串共

只係我覺得
佢所放出黎既野
唔值呢個價錢
因為有另外一樣野做到哂佢既功能仲平過佢而已

仲有
佢呢部野係自稱直迫單反
我自己就覺得佢只有價錢直迫單反而 ...
你無錯, 你o岩, 我錯。
-但丁

引用:
原帖由 101653 於 19-6-2009 22:52 發表

唔係岩同錯既問題
我覺得岩你可以覺得錯
我覺得唔好你可以覺得好
BUT我只係講我認為既野JA
唔一定要講到好似我OR你錯X哂咁GA
如有得罪我講句SORRY
講到明唔係串你, 你都話我串串共, 一定係我有問題, 一定係我錯啦!
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 20-6-2009 00:22 發表
你兩個咁叉認真做咩...
我是被逼的!(國語)
-但丁

引用:
原帖由 101653 於 20-6-2009 01:01 發表

我又搵唔到我有講過我一定需要DSLRwo
更加搵唔到我講過一定要用1仔
我e家係冇FF用丫
吹牙? (認真,唔係串!)

唔好以為成個CGF得你留意部OM43
我都有留意
我只係講我覺得E家唔值
咁既價咁既功能仲有大把 ...
維持原判, 我同你講野, 我錯!
-但丁

引用:
原帖由 101653 於 20-6-2009 01:23 發表

自己燒X起個火頭自己話被逼
乜野如果我需要....我就唔洗留意....
如果唔係呢?
我留唔留意又唔關第個人事
最X憎人將D野代入我度然後講講講
部1仔曉飛我好X驚阿
你放過我啦大哥... 我知錯架喇......
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-6-2009 14:55 發表

... no $$,分廿四期供....點買二手呀rich man?
下次出黎借黎玩下丫~~~

一期幾多?
-但丁

引用:
原帖由 learngod86 於 26-6-2009 14:20 發表
is it better?

● カメラ修理材料・貼り替え革販売 [Aki-Asahi.com]
http://aki-asahi.com/
靚好多!
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 01:45 發表

個mon....同埋部野好膠... 重有我冇錢...
個mon同EP-1 一樣, 23萬像......
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 02:14 發表

拎上手個感覺重差...好似用緊4年前d 大陸膠DC咁...
咁大鑊???
-但丁

發新話題