發新話題

合身! GO!

估唔到Ricoh真係做出黎...

不過我覺得咁樣搞真係無乜point喎......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 louisli 於 11-11-2009 17:25 發表

死ccd就成組報癈
如果DSLR死CCD/CMOS 又係咩情況呢?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-11-2009 13:53 發表
下...你地竟然唔覺得佢好...話佢貴?貴咩?買支marco加粒CCD...買DSLR都要咁貴啦,家陣重有得換野...抵啦一皮內一套的話~~~
又輕又細,影出來又正,好過俾幾萬蚊買套中高階DSLR影相又唔方便角度又少,重要跟手 ...
如果真係有其它廠玩就好咯......
btw, D相真係好靚?
-但丁

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-11-2009 14:18 發表
concept model~
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/news/20091110_328005.html
有無線啦, gps啦, 投影機, 儲存裝置, printer....
加加埋, 分分鐘夠買一套好好的notebook都有機...
淨機+鏡組都夠買notebook啦......

但係我覺得printer同投影機有得諗~~
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-11-2009 23:25 發表

http://www.dpreview.com/news/0911/09111002ricohgxrgallery.asp
我覺得好好wor!同GF1呀~500D呀果d比,鏡頭好似重靚,高noise又唔覺!
我都有去睇過, 不過我個人對"影象質素"都幾麻木...
所以一定要問你意見......

但係高ISO表現真係好出色, 尤其呢樣一直係Ricoh弱點。

-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-11-2009 00:07 發表
囧...

個故事係咪唔同左!
即刻唔同哂...
-但丁

發新話題