發新話題

[認真] 長沙灣警員向斬人疑犯開槍

引用:
原帖由 Elf 於 12-5-2012 03:19 發表
如果香港警察有taser, 個犯可能唔洗死.
位阿sir既反應非常之合理. 但係如果可以用次一級既武力去制服個犯
總比開鎗好... 人命始終係人命.
你唔咁樣同班犯講?
Never Forget

引用:
原帖由 rho837 於 12-5-2012 11:11 發表

背部中槍!如果冇合理理由?個人係逃走時比差佬開槍打背部中槍而死的話!個差佬大鑊!就等同殺人!
即是只要斬完人,見到警察就轉人走,走得甩就無事?而家玩一二三紅綠燈咩?

引用:
原帖由 rho837 於 12-5-2012 13:41 發表

唔洗今上心! 都係以事論事!
明白同路人很定幫翻同路人! 如果真係保住自己條命! 開槍打死人要坐花廳! 底番灑啦!
事情係掔急就係人都知! 但係背脊開槍就真係對個火記好不利!
呀Sir教我地開槍自保! 係打"Centre of ...
打Centre of mass人人都想,但師兄都燒過槍,都知唔係描邊打邊,加上現場電光火石間,所以打唔中個centre of mass都無計
係唔係打中背脊就不利呢?要睇返當時情況,加上內部有指引,所以未必會有所講既不利

引用:
原帖由 wonglk 於 12-5-2012 14:25 發表
我諗緊,如果有人衝埋去斬個警察
警察開槍之時,一個轉身射個3分波
條友咪乜事都唔洗揹(唔計粒子彈)仲可以放大假告返警察?

香港做警察果然難捱。

至於死者是否不幸
黎條友都好鬼馬wo

引用:
原帖由 SECOND 於 14-5-2012 19:44 發表

請不要盲目相信網上的圖片,老屈記者
http://www.youtube.com/watch?v=m5u5bEP3PzU&feature=youtu.be
如果得幾個人講,可能真係生安白做。但而家唔淨只幾個人,係連facebook都有人講同一件事,唔會咁不謀而合呱
加上未有facebook張相之前,即晚已經傳緊

發新話題