發新話題

有得睇冇得駛!

有得睇冇得駛!

又係巴黎經過Li間舖!+幾年前唔識嘢!入去買咗支deact. Skorpion machine gun. 四千多法郎+deact.證書,玩咗唔夠三日,係德國Duesseldorf飛Berlin時比機場安檢查到,比德國警方收咗!事發時1998年,未到9.11!由法國飛德國竟然查唔到!當時心想查到比張證書佢睇就得啦!呵呵...真係好天真! 後來有六七年去到巴黎都唔敢經過Li間舖嗰門口! 今年過年又經過Li間舖....真係好吸引 !不過D惨痛經歷 都係唔好入去好

附件

13-2-2011 23:19

本帖最近評分記錄
  • Hkpolice-Psu 威望 +15 整個15分安慰濟啦唯有 18-2-2011 11:45
  • Hkpolice-Psu 金錢 +15 整個15分安慰濟啦唯有 18-2-2011 11:45

回覆 6# 的帖子

How can it be!!!!  I just left Paris last Friday evening, back Hong Kong last Sat. 18:00pm. I spent 10 days in the Mediterranean Sea (West) and stayed 2 days in Paris before back HKG.  We met back the guide on the ship which we had in Egypt.  My wife's still talking about you.  Wish you a nice trip and Kung Hei Fat Choi.  If you have time, visit that gun shop in Paris

回覆 6# 的帖子

Best Regards and Happy Birthday to your girl friend !!!   Have a nice trip there !!!

Sorry to everybody!  Out of topic !!!

回覆 5# 的帖子

各位C-Hing其實除咗D槍吸引外,最吸引係D價錢...支法佬FAMAS先係賣Euro590.00 其它D handgun,由Euro350.00 - 490.00,真係....玩具價錢...唔係我點會唔敢經過...就係怕忍唔住手。因為上次係德國唔係收咗就冇事

回覆 16# 的帖子

Yes! 以上都係〝公公〞價!但間舖都有非公公賣!Deact. 都要係德國上庭罰錢  唔deact.咪要入冊 咪講笑!小碰為妙!其實係歐洲行走二十幾年,德國和瑞士D槍舖真係唔錯!加多張槍舖相airsoft,上上星期係Genova影嘅!

附件

DSC03364 - Copy.JPG (88.12 KB)

18-2-2011 13:34

DSC03364 - Copy.JPG

回覆 18# 的帖子

算啦!買槍兼買經歷!四千多法郎〈嗰時滙率重係1對1.01 Good old day!>了解整個行李保安糸統加德國警車接送來回機場再加送機場警署警官有趣對話!算值回票價
C-Hing仍識貨之人.我每次出trip德,例必拜候各大小火車站,因為佢哋D雜誌舖閒閒哋都有我哋三四間七仔咁大!D槍書同D戰史書多到不得可了!每次我去都執一大堆番

附件

18-2-2011 23:09

回覆 21# 的帖子

係呀!瑞士啲咁和平嘅地方!人口又少!又係德語系國家!睇Deutschland啲書咪得囉!不過啲人真係好friendly!我上次係Luzern買個煙斗送禮都可以傾咗差唔多一個鐘!淨包裝都好有心機咁包咗十分鍾。所以咁細心嘅民族生產啲五支火柴,PatPat飛臘....or SIG etc.係正確嘅!
台灣好!  我前幾個月先帶咗個Grenade Launcher返噙!可能呢啲古董冇人識啦!

附件

20-2-2011 21:53

回覆 25# 的帖子

就係因為佢,無啦啦又要搞支M1 Carbine

回覆 26# 的帖子

本來都想申請個牌,就系唔想麻煩到啲警察叔叔

回覆 32# 的帖子

聽君一席話,勝讀十年書,C-Hing經驗之談,感謝!感謝!
其實玩呢啲〝玩具〞前,都係搞清楚啲條例好!有時好似好多灰色地帶!到出事先知就唔係咁好囉!
按C-Hing咁講歐盟地區〈唔計新加入果啲>比日本嚴!每次去東京,例必去〝無X動統〞朝拜一下。佢地果邊好似冇咁多嘢填! 而且好多parts賣!不過啲〝公公槍〞對我

回覆 31# 的帖子

多謝勸告!唔想因為幾〝PAUL〞樹,冇咗個森林

回覆 37# 的帖子

有機會去Basel,一定要去睇下!

發新話題