30 12
發新話題

[WE] WE GBB M4專區

各位師兄, 小弟想買 M 16 板本, 其實除左 marking 外, 有D咩係同 M 4 唔同??

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-6-2009 21:24 發表

槍管, 前護木, 尾柄

其實MARKING反而無分別....我十分希望佢出返A3 MAKRING....
那有冇用家試用報告?

All ching, I tested GBB SCAR today, the blow back is stronger than M4

有冇師兄去三巾到試左之 display?

引用:
原帖由 Terryimac 於 9-6-2009 23:03 發表
但我今晚見到既佢地係寫住co2夾, 賣三百幾

而且重有for M4 co2用既 強化parts

唔知有無其他師兄見到呢?  
下午見到

各師兄, 小弟終於買左支 M 16, 但係太大力(1.9J), 如果換彈弓有冇用?

引用:
原帖由 阿Fee 於 23-6-2009 20:33 發表

換彈弓 想細力就執鋼咀入面個好似鳥籠既野
你意思係鋼咀前有 pushing 個個位?

引用:
原帖由 sumandy 於 26-6-2009 00:37 發表
點解WE D匣設計得咁差成日漏氣ga......仲衰過D大陸仔匣
個Oring又係專用野! 放低整起碼一星期.
爭D連最後一隻都漏氣....爆番補Silcon就冇再爆

今日食食下飯. 聽到D氣聲. 人房check下. 原來隻匣突然漏氣!!!!  已 ...
師兄, 邊個位漏氣?

據說, 隻匣玩完, 要差少少氣入去

引用:
原帖由 sumandy 於 26-6-2009 01:23 發表

頂得一個匣有事... 其餘都係背長方連接位
呢個情怳, 類似有外來壓力, 將背長方連接位壓爆了.....

即是, 隻匣入面冇空氣, 但隻匣既四周被外來空氣壓住, 咁較弱既位置有移位既情怳, 而導致漏氣

解決方法: 玩完, 隻匣差返少少氣

PS: 看來你玩了那些匣有一段日子

引用:
原帖由 sumandy 於 26-6-2009 01:39 發表

佢個design最失敗就係背位長方型o ring,, 又大範圍又窄..
冇計, 佢用料好溥, 根本不易承受壓力

其實把槍降火有咩方法呢??

見冇人發開箱文, so i do it.......
外盒

很正既字!!! 愛死了 M16-A3!!!!

槍 and 配件

機匣特寫

一體外管

謢木入面

謢木

The most important one, 槍既 bolt

新款推彈咀, but 同其它唔同......

bolt 特寫

尾托既 buffer

多謝觀看

引用:
原帖由 loop2 於 30-6-2009 15:26 發表
個推彈咀似乎同gen1 M4A1 和 Gen2 既CQBR有d唔同...
對, 我對於呢個都唔知咩黎

我睇完台灣個邊既 post, 佢個 "C " 帽 降火法, ok work

30 12
發新話題