發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 hypermax 於 4-6-2009 12:12 發表

個人覺得係嬴左啖氣,輸左個關係囉

之後咪爭取過第二樣野囉,人點會咁易滿足?

不過睇到吾爾開希闖關同自首論起.........

佢自己以經先行承認呢個民運是錯的
點解吾爾開希先生會拋底其他啲民運人士走左去呢?佢明知會有所謂屠城啦!佢自己走先!唔通其他民運人士沒有娘的嗎?而家吾爾開希先生肥肥白白!當晚留在天安門跟他一齊出生入死的人又如何呢?為何他們不一齊走呢?何謂領袖呢!致兄弟於生死是領袖所為嗎?他一早已經知解放軍入城仲要自己先走!算甚麼搞民運!此刻仲厚顏講甚麽當晚如何如何!有啲想嘔!

Hong Kong Police Unit Anti Terrorism

引用:
原帖由 keane 於 4-6-2009 21:52 發表

其實呢一份係高尚的職業, 搞一單野隨時要用上幾十年,

係呢幾十年會有志同道合既人士供養你, 一邊搞又一邊繼續讀書攞高學歷.

入得呢行, 呢一世都唔驚會失業, 完成一單又有下一單,

咁當然有所犧牲啦 ...
絕對認同!就算身不在也可以定期有支票收!幾好呀!但而家警察也要匪徒幫忙救濟!警車也要賣比人生產!可悲矣!

Hong Kong Police Unit Anti Terrorism

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 10:12 發表

超低能,勁搞笑!
youtube是一個反共的網站!每當有甚麽可以燒到大陸嗰疊的事情,就算唔係大陸發生必有人大做文章!非常精彩!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:35 發表

妙!
你地唔好咁講佢呀!佢係我偶像來架!屋企咁有錢都要做咁多嘢然后仲要屈蛇過花旗!有頭等位唔坐!幾辛苦呀!幾多有錢仔安唔可以咁做呀!睇佢而家個樣咁架勢就知我點解咁服佢啦! 再睇番佢舊時談判個勢!十足十張子强咁勁呀!

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 12:21 發表

無論邊一種主義, 黨派, 團體, 只要係其中一份子, 都有機會被洗腦,

只係洗腦既方法唔同, 有強制式, 有潛移默化式, 代代相傳式 等 ....

有人係 " 自 願 " 被洗, 有人係為 " 埋 堆  " 被洗, 有人係為 " 利 益 ...
亦是絕對認同!此網頁果是有些清醒的人!但總是有些表面跟小孩親吻!轉面搶他糖糖的人!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 12:43 發表
可能我是當紀律部隊!

「和平示威」這是個人權利!我都會尊重及加以協助!

但好時侯做人群管理時看到的真是「慘不忍睹」!

截車俾示威者行,俾司机鬧!

截示威者,放車行,俾示威者鬧!

又有D路人與示 ...
感同身受!但心想大家也是各為其主會好過些!

http://www.rthk.org.hk/special/headliner/media/head_news05.asx
絕無不敬成份!如看後對各位產生不安請立即删除並加以刑罰!此情境像某些片段嗎?
1993年1月1日,中環蘭桂坊除夕倒數,發生人踩人事件,在中環德己立街及蘭桂坊一帶,巿民在街上慶祝1993年的來臨期間,由於人多擠迫,遂人群中有不少人互相推撞,混亂中有人不支倒地,導到發生人踩人慘劇,呢次事件導致21人死亡,為本港開埠以來,除夕夜最嚴重的事件

發新話題