發新話題

美軍Sniper Rifle Scope

美軍Sniper Rifle Scope

如果sniper rifle scopes美軍真係好多牌子都有用。

[]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-1-2007 22:36 發表
究竟,呢支嘢,有咩特別?
特別就特別在佢望倒野囉!重有USMC同美軍其它部隊有用囉!![XXX]

引用:
原帖由 DEVIL 於 14-1-2007 21:51 發表

佢驚打唔中個target.......要用狙鏡0黎苗
錯!!!!!!!! 描準鏡都好多種,係四倍鏡,。

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-1-2007 22:58 發表
為何一般步槍/輕機槍,都會用4X鏡呢??
反過來說,4X鏡又好似多數出比步槍/輕機槍用,何解呢??
鎗嘅射程同鏡本身倍數成正比 (真鎗,不是玩具)。應該唔會有人裝枝4x鏡上枝PSG-1到。

引用:
原帖由 cccarlos 於 14-1-2007 23:03 發表
I've read an article that a past german sniper in the WWII noted,' a x4 scope is already very good for a long range rifle'

still I dunno why
咁得意,唔通WWII時代嘅狙擊鎗射程同現代M4A1一樣!?!?!?!?!! [] [XXX]

引用:
原帖由 Pvt.King[USMC] 於 15-1-2007 21:11 發表
又係我搭單王...
我記得早幾年我仲未開始注意d鏡果陣好似見d usmc成日用一種好大舊既鏡...好似叫Elcan...
但依家完全唔見既? 係我傻仔記錯/睇錯/認錯,從來冇用過 定係依家唔再用呢?
美軍有用過ELCAN喺SAW 249上。

呢枝鏡飛虎都有用喺佢地枝G36K V2上。

引用:
原帖由 6呎4 於 28-6-2007 02:20 發表

this optic is from US Optic

Model: SN4
Power: 1-4x
Length: 8.50
Weight: 1.60
Eye Relief: 3.5
Quite expensive but the scope is made of steel. Very strong.
先撩者賤,打死無怨。

發新話題