34 123
發新話題

有無HKAC嘅師兄們入黎

引用:
原帖由 gtoray 於 12-4-2012 17:49 發表
再一次證明體罰的高效率
絕對可以令港童嗲都唔敢嗲!

正所謂唔見棺材唔流眼淚~~
呀公,我都覺得係,但息可而止,過多會有反效果!

但有時,又要講下道理,唔係下下都罰

但都要睇反你入咩sqn而定啦.....係校隊係sqn trg,還是入trg sqn啦!
呢個post睇黎都有ac人係到了

引用:
原帖由 tango10 於 12-4-2012 14:08 發表
入AC之前不如諗清楚你是為什麽而要入去!
因為AC只是民政事務局轄下的一個青少年制服團隊, 並非什麽軍隊性質或紀律部隊的附屬機構! 所謂軍事式的訓練只是青少年陪訓的其中一種模式! 當中的導師雖然有前 ...
無錯,入ac真係要有動力!睇你堅唔堅持到!
但真係學業為重!

引用:
原帖由 小兵 於 14-4-2012 00:05 發表
我入HKAC 係想識朋友當然有槍玩就開心, 見樓上唔知邊位師兄講罰都係罰Push up 姐仲有成team人陪真係幾好 我見佢有野營果D野好似好好玩咁不過我怕步操同捉制服事關我係學校都成日比人捉校服(恤衫唔記得扣頂鈕) 同 ...
當你係一個recuit 係無槍玩

Passing out左先可操槍
入camp會係星期六,日,有隊會五,六

引用:
原帖由 小兵 於 15-4-2012 00:29 發表
為免離題以下重覆:
同埋我仲想問如果有事唔去得咁可以點? 佢果10次 training 係咪全部都係要過夜嘅Camp?平日2日1夜果D係咪下午先集合?
入camp會係星期六同日,有一隊會五同六
要過夜的,集合係1330....

其實你入到去咪知!做人係要衰下先知道錯,先會醒覺!等你衰反2,3鍋,所有野你都會知!再唔知果d叫抵死
下下人地話晒比你知,唔會玩好的!

引用:
原帖由 tango10 於 16-4-2012 21:36 發表
我成日都會反問個班兵狂導師, 若果你比人逼你著"現袋褲"跳芭蕾舞你有何感受?
佢地一定會問.....條"現袋褲"係唔係軍品先xdxd

btw,,真係好多小朋友越玩越enjoy!基本上升得cpl果班已經好enjoy了!
但無奈出左個DSE,小朋友升唔到....好多係中4都要走,反得黎都18歲,玩唔到

引用:
原帖由 tango10 於 17-4-2012 10:31 發表

做NCO喎! 梗係好啦! 可以滿足人性的深層需要喎!
深層需要?姐係咩?
發洩

引用:
原帖由 tango10 於 17-4-2012 18:57 發表

好多細路為咗條不知所謂的柴而返AC! 其實有柴只是咁啱遇著剛剛! 將來都是要睇自己的修為!
當佢地有柴時,佢地會覺得自己多左份責任,要睇住班細

引用:
原帖由 tango10 於 17-4-2012 19:59 發表

咁要睇吓導師是如何解釋"條柴"的意義! 與其花精神去攞條柴, 我寧願佢地花時間在學業上!
不過有時啲學員真是好生性! 會帶埋功課在當更時一齊做!
我都見過
特別係係sqn去左某公開訓練中隊幫手的cpl!新仔聽書,cpl有時間,自動令功課走場一堆,做功課溫書!

引用:
原帖由 張y 於 18-4-2012 03:09 發表

如果係 Officer Cadet, 又真係可能叫Miss 架wor
無錯,因為真係有d學校miss係到....
平日見到,入camp又見到,
平日比佢罵,入camp又係比佢罵

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 21:43 發表
Madam... 係英國或澳洲代表從事性工作嘅女性... 如果你在當地對住個女長官叫MADAM就大鑊(只係HK叫錯)... 正式稱讚是Ma'am (好似菲傭叫太太一樣)

BTW...  小兵.. Did you join the Easter Trial Camp in Sta ...
u is recruit? or new comer?

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 22:30 發表
NOT BOTH... by the way.. well done as the Zero in the Ex.
i not in there, when they play exe.

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 22:38 發表

Sorry Derek... I mean the new comer not you.. I've mixed up with you both, how's the dragonboating, i bet you won those UK, heven't you?

btw.. do u know who I'm now?.. just say Yes if u do... n ...
WOooo...... u know who am i!!!
but i cant  according the account info. to know who u r!

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 22:48 發表
Hints: I work close with your Tp Ldr!!!!
cpl or others?

but,,u have to play dragon boat..also work close tp ld in trg...i think have a gay only

34 123
發新話題