發新話題

有無HKAC嘅師兄們入黎

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 22:57 發表
I'm
1. Not NCO, Rcts nor New-comer
2. did not "get wet" on that day
3. Work close with Tp Ldr, D Tp
4. Knows things going..
5. My name start with D just like you

Again. just say Yes if u know ...
WOOOOO>>>>i get got it!!!!!!!!!!!!
from yr email and info. la!

引用:
原帖由 helloleeho 於 18-4-2012 22:38 發表

Sorry Derek... I mean the new comer not you.. I've mixed up with you both, how's the dragonboating, i bet you won those UK, heven't you?

btw.. do u know who I'm now?.. just say Yes if u do... n ...
We won the dragonboat!UK gays were very lazy...

引用:
原帖由 Rager 於 19-4-2012 23:35 發表
嘩嘩嘩, 深潛左咁耐, 又見到呢類post, 睇黎公司post 就黎可以變年經
點解咁講呢?

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:07 發表

D兄, 以我所知差唔多每年CGF都有個公司(AC)post
原來如此
咁此終都有新仔入既...問下都好正常!

但樓主比我地嚇走左

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:15 發表

我都唔係好senior咋, 講起上黎我仲要叫緊你「呀蛇」
你又知我係邊個?

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:26 發表

我點會唔知! 不過我識你你唔識我
anyway呢到好多公司同事, "大同事"又有, "細同事"又有, 線眼太多, 分分鐘 "RSM is watching you!"
我見過你? or 你見過我?
邊到?

車,都無咩人識我!

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:30 發表

我唔知你有無見過我, 但肯定成日見我d 仔女
第5分隊 (ABCDE12345, 數數佢)3個1柴有2個都係我嘅
btw 好明顯我都無咩人識
del

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:31 發表

咪鬼爆響口啦
u added my facebook....
i search yr msn in facebook,

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:33 發表
就我所知, CGF呢到至少有官, 有Adult SNCO, 就連新任RSM 都係呢到版友
你話公司係到係咪勢力強大?
but no one know me.... 好少人!

呢個世界已經唔安全了.....

引用:
原帖由 Rager 於 20-4-2012 23:40 發表

係公司, 少人know you is good la
樹大招風呀 係到玩幾年, 未敢話見晒所有野但至少都有個概念...
五個字講晒槍打出頭鳥... 低調能入萬宜 camp
不嬲都無低調!好高調tim

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 20:19 發表

呀Sir, 你講呢個情況係一d 收prefect嘅校隊仲常見呀... 多女prefect 自然多女cadet, 又自然多女NCO, 結果變左女兒國!!
又及我個Saber 有和尚寺頂住, 所以無呢個問題
如果學飛機仔拉大個range 到2 ...
其實我覺得升到21歲係work架!!

起碼幫DSE升左上大學,重有得玩cdt先呀!好過升大人

引用:
原帖由 一舊水 於 22-4-2012 22:29 發表

經驗話我知 靠OLE入U發夢都唔洗諗
除非你真係好大個朵
傑青,聯校學生會會長,國際獎項,大型公開賽等等

唔係踩hkac,但派頭真係唔夠大,上面d活動人少,有代表性,hkac一次可以放幾多個出㴝,係咪先 ...
AR....其實我以意係比班DSE班多1,2年!唔係"幫"佢地上大學!

引用:
原帖由 Rager 於 22-4-2012 21:58 發表

我覺得燕梳同歷史係一大問題... 以前都有得攝少少時間, 但而家燕梳個policy 講到明唔保超齡cadet 後果自負, 加上歷史係18就做大兵... 所以呢
係喎,根本佢地反得黎,想玩都無得玩...

引用:
原帖由 tango10 於 22-4-2012 22:21 發表
今日見佢地著套新制服出來, 隻色感覺上唔起眼, 而且勁似聖記咁!
指果套NO.2?????

佢地著維記??

引用:
原帖由 Rager 於 23-4-2012 20:20 發表

呀Sir, 可惜唔係個個Instr 都識咁諗呢, 入去好似玩cosplay 咁, 我都唔知佢地究竟係教仔定係自己玩埋一份囉....
我同意呀!!大家都係做義工姐!!
又無話邊個rank大d唔洗做..而且rank大d,又唔會人工收!
所以以cdt為本係最好的!!

btw,,ranking改心口,都只是就反d 大人,大人用軍品,要改黎改去,好煩!

發新話題