發新話題

新手入門問題

新手入門問題

我想問下450D係咪幾好用呀??
因為我睇過好多人比既意見個趨勢都覺得唔差的
所以我問問各位c兄對450D有咩評價呢?

希望各c兄能解答小弟既問題  唔該晒

ps:
但小弟budget有限約6千...

引用:
原帖由 亞龍 於 28-2-2009 00:48 發表
2手450D$37xx + 2手18-55$6xx + 2手55-250$16xx = 齊哂!!!
但怕2手信唔過...

引用:
原帖由 m4devastator 於 28-2-2009 17:01 發表
Canon 450D:
body + 18-55&55-250 kit = $6080
body + 18-200 kit 連2張4GB卡&2舊後備電&雞腳&相機袋 = $8480
(永成)

這個絕對是good choice
唔該晒...各位c兄先
你地比我既資料好重要~唔該晒

而我覺得個價都ok
沉日去豐匯睇...kit set要5980

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2009 20:29 發表

如果計部機既生存時間....我一定唔會簡N同C....

but富士又冇問題wo....

買啦買啦買450D啦....3個月內出500D....到時450D跌到X街....
禁又係.....好似電話禁..幾個月又出新

引用:
原帖由 mike-mike 於 28-2-2009 21:41 發表
過多幾日就PMA, 可以等埋D最新消息先啦, 就算唔買新機., 舊機都可能會跌價嘛, 如果唔係太急就等埋啦.
其實我都唔係太急...都係諗住下個月先買
但買之想做下資料收集,問下各位c兄

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2009 22:19 發表
計以往canon既xxxD出新機既間隔....頂盡一年....
而由宣佈到見街....就需要一個月....(但佢宣佈果一刻....揸舊款機既朋友部相機既價值就開始跌跌跌跌跌)
由見街一個月到第二,三水黎香港....起碼一兩個月.... ...
c兄你講d野,我覺得你講得幾岩
唔該晒

引用:
原帖由 louisli 於 28-2-2009 23:17 發表
唔緊要啦,其實樓主只想睇450D
近排C/N係咁推新機,甚至快過以前的單鏡自動機,真係快得得人驚
product life短左,唔係一件好事...

希望多點人學影相,影多點靚相~
其實唔多唔少都比各位c兄毒到
你地影d相都好靚
再加上前幾日sport day見個呀sir用部5d影得好開心

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-3-2009 21:29 發表

肯定你有病... 都唔知幾想出街拎部RF size同重量既機算數...
可能令耐左....習慣左

發新話題