發新話題

中國軍方逆向工程新作

引用:
原帖由 mk23 於 15-5-2010 00:34 發表

可能你地唔明白我意思.
我只想講.
LCAC係要有美國佬那些制空的能力及海軍多方面的佩合才可安全的上到岸
(LCAC是沒有武裝的,其發動風扇及空氣膠邊非常易比武器損壞)
俄羅斯Zubr級就係因無美國佬那級數的保 ...
師兄似乎偏激左d wor...
學其他師兄講人地試都唔比咩...
又唔係話一定要用...
咩公司造件量產出黎之前都要試喱樣試果樣嫁la...
work咪用lor...唔work咪由佢lor...
況且,唔見得PLA空軍差得去邊...人地美,俄二戰就玩飛機...
中國遲幾多...以同樣年數比較,中國空軍係比美,俄快d...
海軍就真係冇得比...PLA冇航母...

p.s.突然諗起,之前都有個師兄問過同樣問題...
點解大陸造野一定係"抄"...其他人造野就係"仿造" "採用"呢...

引用:
原帖由 mk23 於 15-5-2010 01:27 發表
噤做了就緊係算la.
係想話做之前點解唔想清楚先做呢???
做咩都要試嫁la...
冇試邊有改進...
可能之後就係咁有新技術呢...
唔可以用浪唔浪費計...

引用:
原帖由 筲箕 於 15-5-2010 01:48 發表
由於之前都係主張近海防衛
中國係近年先至開始(致力)發展海軍,加強遠航既能力
要係咁短時間內做到同美國睇齊既登陸艦隊當然係無可能
但係船塢登陸艦早幾年已經做左出黎(當然同美軍仲有大段距離
同埋中國開始組織 ...
用中國速度...
洗幾耐姐...

引用:
原帖由 mk23 於 15-5-2010 02:11 發表
點解無人明白我想講什麼.....我話點解唔抄/買或設計像俄羅斯的Zubr級呢?
用Zubr級.起碼能自已保護自已,獨立作戰.
我覺得太而適合現代近岸防衛

不如大家討論下Zubr級是否適合中國的戰略好吧.
適唔適合我地又唔知...
國家戰略係機密...
唔係公眾知情o既一部份...
討論黎真係冇咩用...

發新話題