發新話題

美國2010半自動手槍 ---- Kel-Tec PMR-30

引用:
原帖由 T-800 於 25-10-2010 22:41 發表

非也,而家美國新例:.22LR.,22WMR 及.17HMR一類武器反而多廠出左,民間反而多人用左就真....
.22LR, .22WMR .17HMR等等如果用得好既要打死人(甚至小野豬)一D都唔難,打唔中要害就無得講啦......

HAPPY ...
打唔中要害9mm都唔一定死la...

引用:
原帖由 Vindicator 於 25-10-2010 23:00 發表

9mm定FN57子彈POWER大?
thz
stopping係9mm大d...
穿透力係57大d
火藥唔識計...
總之夠一槍打死人...
我都係中意.45

引用:
原帖由 101653 於 25-10-2010 23:17 發表

睇下打咩啦
9mm&.45果類對無裝甲士兵所做成的肌肉毀爛效果會好過57
57只係強調 "穿甲" , 相對大口徑子彈 , 除左穿甲&飛行速度&射程以及後座力 , 可以話冇乜優勢
ps. 57既所謂穿甲程度只係去到30米打穿美軍單 ...
所以話...
你要打人件甲...
57又好似唔多夠用...啱啱好...
你自己SELF-DEFENCE要57又多餘...

引用:
原帖由 T-800 於 25-10-2010 23:19 發表

睇下9MM乜野彈,9MM FMJ stopping POWER未必大過FN5.7MM X28,9MM中空開花彈例外..........

HAPPY SHOOTING!
咁一般都係用9X19 PARA比LA...
9X19搵20隻彈頭出黎都有...
如果下下用HP比就唔好玩LA...
點都死...

引用:
原帖由 T-800 於 25-10-2010 23:27 發表

特警用來對付身穿避彈衣既悍匪........

特警咪又係多數用緊9MM同.45...
要打避彈衣佢地有AR...

引用:
原帖由 T-800 於 25-10-2010 23:32 發表

事實上外國外多警務人員係用HP彈架.....

我個HP係HOLLOW POINT唔係HIGH POWER WOR...

引用:
原帖由 T-800 於 25-10-2010 23:45 發表

無錯......外國就是講的多警察用HOLLOW POINT中空彈....

HOLLOW POINT唔係禁止對人使用嫁咩...

引用:
原帖由 T-800 於 26-10-2010 00:06 發表

國際之間打仗禁用,但各國本土警察絕無禁用.......警察用HOLLOW POINT是為求一鎗制匪,速戰速決,一鎗制匪就可以減少開鎗,減少流彈誤中無辜途人及減少匪徒傷害市民既機會.......YOU SEE?

我只記得日內瓦公記過打仗禁用因為會對人造成不必要傷害&痛楚...
之類之類...

引用:
原帖由 T-800 於 26-10-2010 00:35 發表

所以外國警隊咁鍾意用HOLLOW POINT中空彈姐.........

如果打中頭就不得了LA...

引用:
原帖由 T-800 於 26-10-2010 00:40 發表

中正頭就9MM FMJ都99.99%瓜得LA.....

我o既意思係...
比HP就中就唔係開洞咁簡單...
個頭仲搵唔搵到都成問題...

引用:
原帖由 seamoncheng 於 26-10-2010 00:45 發表

咁又未致於搵唔番個頭掛
可能得番D骨碎咁LA...
仲有一攤血同腦汁...

發新話題