發新話題

警訊 不當使用汽槍

唔錯,貼已轉。

LIKE 美女姐姐教你奄槍仔

引用:
原帖由 tinyau1134 於 18-3-2013 19:55 發表

愈大力愈長射程, 係其他因素保持不變下, 你可以反對嗎?
1 j 射得遠過你 1.9 j 已聽得厭了...

引用:
原帖由 ohmydie 於 18-3-2013 20:03 發表

當然是
問題在於講野個人講呢翻說話
容易令人解讀為"所有打wargame既人都會改高火力以提高射程"
可以睇睇07:20~07:40
"如果我地去戶外玩wargame呢,通常我地想射得遠d呢,就講求個power"

wargame運動既弱點就 ...
大支野d 咁講,人家ipsc 有哂組職,搵埋警信黎上tv ,已經做足野,人家講野傾重ipsc 都好合理,出埋雞唔係比你食先啊?

一係邊個唔服咪搵警信整一篇wargame 友很善良篇去補完,冇人阻你,人家做實事都要被插,還是想人家打開ipsc 淨係講wargame 唔提ipsc 先滿意 ?

但佢講野都算中肯,佢對白係一般wargame 係會追求更高power 去增加射程,但!不會超過法例 2 j 耳。有問題咩?冇wo

希望大家唔好企係一個「老手」位置睇,呢段片唔係比你睇的。係比一d 「唔知頭唔知路」的市民睇的,細節野不足好隨意,因為佢地唔會知,如果佢地好清楚,亦唔需要睇呢段野。

利申,只打wg 從未打過或打算打 ipsc 者

引用:
原帖由 sunny2014 於 18-3-2013 23:43 發表

實際上呢…係無乜分別既
同一粒彈既情況下幾多隻蕉對射程影響真係唔大
尤其你蕉愈多影響就愈細
個人經驗( 或感覺 ) ,係低火力 1 j 以下加至 1.5 左右,射程增加是明顯的。但 1.5 j 升到 1.9 ,增加不明顯,

應該是 bb 彈太輕的關係 ( 感覺就是大隻佬掟羽毛 ) ,要大幅增加bb 彈重量,再加力,射程先會再度明顯提升。

不過這些是game 友的功課,但不過是「民間人」的「題外話」,完全不值得深究。

正如你教個你個仔打街霸唔會一開始玩駁combo,拳拳腳腳打住先,想學先算

發新話題