發新話題

二戰時期日軍第一窩囊廢師團揭秘

引用:
原帖由 SL1991 於 12-7-2009 12:08 發表

當然......拍戲另計.....我亦同意師兄的意思,最緊要個玩家本身諗乜,本人就係唔明個"玩家"本身諗乜,所以先咁講。我亦明白到我們生活在香港,被英国統治及成為英国殖民地已經一百年,唔多唔少對政 ...
據友人告知, 中國大陸的確有一群皇軍軍品收藏家, 另外台灣亦有為數不少的皇軍玩家

引用:
原帖由 SL1991 於 12-7-2009 14:38 發表

有冇相睇!?會唔會係攞嚟歷史教学、証據、展覧,又或者想喚起同胞歷史教訓.......等用途!?請你們別誤会,當然以收集軍品角度來看是沒有錯的,正如郵票、錢幣收集一樣,唔通侵 ...
自己去複國會相簿度睇"2005年秋季重演"同"2005風城戰役"均有皇軍出現
其實著皇軍軍服都可以黎打game想喚起同胞歷史教訓...........

引用:
原帖由 SL1991 於 12-7-2009 15:04 發表

你会唔会仍然誤会我的意思呀!?
第一, 你叫我俾相你睇ma, 我做左
第二, 我只係指出"著皇軍軍服都可以黎打game想喚起同胞歷史教訓"的觀點
同埋著皇軍軍服重演, 只係根據歷史史實黎重演當場戰役, 喚起同胞毋忘八年抗戰

正解, 只要不是宣揚日本軍國主義就得

引用:
原帖由 SL1991 於 12-7-2009 15:25 發表

你講嗰啲相我"自己去"一早睇過啦!我意思係除咗佢哋玩歷史重演及純軍品收集之外的其他玩家........
咁請問你自己有冇bid番兩套參加重演活动呢!?
同埋除咗重演活Ó ...
我有幾套for重演活動
"請問你係咪覺得其他皇軍玩家目的都是一樣呢 !?"
咁你係咪又覺得其他皇軍玩家目的都是一樣宣揚日本軍國主義?
仲有, 你係#5話係友壇ge遭遇
你又憑咩話人地成班係玩皇軍先?

火左少少, 如有冒犯, 小弟在此謹表歉意

引用:
原帖由 SL1991 於 12-7-2009 12:08 發表

另外,師兄,如果香港真係有隊日本人著皇軍裝備打wargame,我都会同你一樣整套二戰国軍裝備同佢哋死過!!哈哈
成隊皇軍黎打game, 我唔敢講有冇
但係都見過幾個...........

發新話題