發新話題

A&K 249一問

S記包拉橋彈弓係唔係包埋拉橋彈弓個條野(彈弓扣波箱個條野)?
係ar一包跟埋好多唔同彈弓gei.

仲有,CA D啤拎得唔得的,因為我之前買過2次,2次都爆佢D啤鈴=.=
唔得,我爆到啤鈴油都標出黎.我都去新填地街啤鈴舖佩jor, 好好多
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

oh...佢有粒screw gar ...短短地. 用佢

附件

4-1-2008 10:49

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 fai1976 於 8-1-2008 06:55 發表
想請教如果係a&k 既m249到用pdi 150彈弓. 改加硬齒同motor , 會唔會都快左. 因為我唔知原身係咩彈弓?
射頻要睇好多野
唔係整係彈弓 vs 摩打錦簡單

如果你就錦改一定唔快好多

磨gearbox ...偷輕...加bearing ....用大C數既電...快齒
(適用於<M120 spring)

引用:
原帖由 henryycy8@yahoo 於 16-1-2008 15:55 發表

hwtang兄,
想問如果買左A&K 249 para(已經換左systema 6.04管 +systema pop-up膠(孕J),用sanyo 1700ma 9.6V, 原本國狗彈弓),

想支野打返快D, 可以點整到? 宜家支野真係好慢, D ROF <10....希 ...
其實A&K原裝反黎打得慢原因有二:
1. 條國狗彈弓太勁
2. 個國產摩打太慢

基本上我個Setting係偏貴既. 當然可以平d.

- CA 249 Gearbox < 唔換問題大唔大 ?    換ZA Gearbox主要原因係國狗個box用料偏脆. 我怕打快頻定唔順出事

- First bearing 尾頂, 筒頭, 筒芯 < 唔換問題大唔大 ?   問題不太大. 不過國狗249筒芯係全筒. 要換ARM你條管長度既筒芯, 我用363mm 要用first type C筒芯

- Army code 天梯 + 拍頭 < < 唔換問題大唔大 ?   問題不算大, 因為你要求ROF唔高. 不過有係個句國狗用料信唔過  如果你想一勞永逸... Deepfire全鈦齒天梯 ($200) + systema Area1000拍頭 (唔要bearing). 當然, Army code 天梯 + 拍頭一set先係$130

so, 平d而性能差唔多既setting如下 (只供參考)

Setting A:
- ZA 249 Gearbox ($330)
- Guarder 新快摩 ($200頭)  
- ZA 高速平齒 ($16x?)
- First 筒芯
- Army code 天梯 + 拍頭 ($130)
- PDI 130% 彈弓
* Cut 頂齒2齒, 天梯一齒,
想快d就天梯偷輕, Gearbox磨光
想再密氣+回氣更快就拍頭鑽8洞 (armycode拍頭有4洞)

再平D既經濟setting: (當然慢d啦)
- 用反國狗個box
- Marui 1000摩
- ZA 高速平齒 ($16x?)
- First 筒芯
- SystemA M100彈弓
* Cut天梯一齒

3mm珠仔邊度有得賣?

引用:
原帖由 狙神 於 17-1-2008 02:03 發表
唔係打快既140%彈弓會唔會穿底?
會, 唔打快用SYSTEMA M100啦

引用:
原帖由 henryycy8@yahoo 於 17-1-2008 10:58 發表
另外,小弟係新手, 想問 cut 天梯1齒 , 係cut A 定 B ar ???
B

引用:
原帖由 henryycy8@yahoo 於 17-1-2008 10:21 發表

唔該哂 hwtang 兄 ~!!
Systema M100 大既幾多J 度 ? 我都買左條Systema 1J for 249, 1穿1突 , 國狗原裝彈弓就穿2面, 裂底中.
同埋 Marui 1000摩同 700摩分別係邊 ??
請參考combat 2000,  因為用唔同重量既珠J數都唔同, 加上氣密程度也影響威力.
http://www.combat2000shop.com/co ... e/spring/spring.htm

我以前支TOP改PGC 249都用1J, 不過唔夠力去令天梯回位 (加上天梯係垃圾SYSTEMA紅天梯), 打一場數一場.
so 用m100+ 比較好d.

1000摩個dd轉速, 700摩高dd扭力

引用:
原帖由 狙神 於 17-1-2008 20:56 發表
換左140%彈弓拉唔順,係唔係要換大電/高扭麼先得?
你用緊乜野摩打?
引用:
原帖由 henryycy8@yahoo 於 18-1-2008 09:33 發表
唔該哂師兄....

我有個Marui 700 摩響到.....如果1000 同 700 分別不大既話....用marui 700 摩問題大唔大呢 ?

另外,
師兄們知唔知 ZA 隻1200飛細彈壺, 用落國狗249 度 O 唔 ok 呢 ?

http://www.clas ...
得. ZA既PARTS通用國九. 我用mag個隻2500飛細彈壺+機械同步
下面就係我支hybird國九+ZA parts 改minimi para款.

附件

IMG_1181mod copy.jpg (98.2 KB)

18-1-2008 18:32

IMG_1181mod copy.jpg

換大電啦. 9.6v大電/11.1v Li-po先拉得勁

小心systema紅天梯數...應該話齒位斷+裂開
最好換過第二隻天梯啦
拍頭落bearing...無乜必要...

armycode 天梯+ 拍頭天生唔洗落羅C膠
我支野11.1v打jor 10k飛都未有問題.

引用:
原帖由 狙神 於 20-1-2008 00:30 發表
今日改了用Gp M120麼打,細電都拉得順,不過唔知點解PDI140%彈弓爽底邊...
GP M120人地話同老馬1000麼差唔多jar wor. 快唔快先

引用:
原帖由 tigger 於 20-1-2008 01:00 發表
點會差唔多 le ???gp 120 快eg 1000好多~
當你知道systema blue摩有幾快個時,
gp120簡直係垃圾. 騙錢之作

剛入手支249para,正想改裝,有幾個問題問下師兄:
1.可唔以用番marui既hop up 膠同老鼠屎?   用marui既hop up 膠
2.推彈咀係用AK果隻or another? M16A2/M4
3. 拉橋同氣缸同埋氣缸頭係咪用for2號波箱果d? YES

發新話題