34 123
發新話題

[WE] WE GBB M4專區

請問係吾係講GBB M4~我見十隻有九隻匣都漏氣~有冇計呢~

KEEP住都有入一隻~而家有四隻~兩隻漏~跟槍冇漏~最近果隻未試~

引用:
原帖由 rYaN 於 5-2-2009 02:20 發表
係用用下就有溜氣...去整啦,,
配左三十幾粒O RING吾得閒換

買埋皮繩彈弓羅C係新填地街消費約100元

手槍果D囉~我硬係覺得一過左個冬天就會死ORING~試過要油浸先頂得住~一打一放就死
不過問題係係舖頭既M4匣都九成漏氣~會吾會設計有問題~

打完一日有d毛病出左黎~
第一樣野就係semi auto時得時吾得~一隻匣得一隻匣吾得
第二樣野就係仍然打一粒吐一粒~但係吐果粒如果槍咀吾係向地冇漏出黎打出去就好大力
第三樣野就解決左~之前就試.20珠珠就上太空,.30珠珠就平步青雲~
(明明有哭泣,有哭泣膠頂住粒彈都可以嘔彈)

引用:
原帖由 rYaN 於 23-3-2009 02:16 發表

你試清楚邊隻匣唔得先,,去3軍問問啦,,
你個HOPUP再SET大多少少睇下會唔會再嘔?
我覺得係支槍問題
我已經扭到最盡~係咪銅筒末端果個黑色有齒既圈呀~我扭出扭入都係咁~
吾知係佢一野索兩粒彈上去丫~定係真係個哭泣冇料到

引用:
原帖由 rYaN 於 24-3-2009 00:32 發表

有冇相睇下你拎到佢點樣
聽日影~

有冇講幾時有哭泣出

舊板哭泣解決左嘔彈~!!!!!!!
只係加左一粒仔海棉係粒珠仔下面~頂多一頂就止到嘔~haha

引用:
原帖由 BNN 於 3-4-2009 00:08 發表

我今日買咗個藍色BUFFER,無換到90%彈弓,裝咗之後感覺好似大咗,但我想問係唔係應該換埋條彈弓?因為射咗十發左右就推唔到彈,射空槍(彈匣無問題),另外最近發現頭一兩槍,單發變連發三槍,之後幾 ...
我都同師兄你有同樣問題~我發現極有可能係果套trigger~由扑鎚至到"撞針"有問題~又或者係彈匣既"嘩佬"收吾切~到最後吾單止semi auto有問題~連auto都有~我而家發展到按一下auto~就吾識收~姐係手指點放模式就會打晒一隻匣~

因為我拆開支槍睇過~個hammer正常一縮~支"撞針就會跟住退後~
但係field test完一次之後~hammer回後之後撞針係冇跟住回後~要再用手壓一壓先回到~
撞針keep住頂住個嘩佬~就不斷放氣~就會出現semi auto變三發~auto變清匣~

我推斷係咁~

引用:
原帖由 BNN 於 3-4-2009 13:55 發表

師兄你都好,可以一扣清晒隻匣,我用auto清一半就無力{,可能我用最大火力支枝氣咀)
第一樣野隻匣咁大隻~你差幾耐氣?台仔吾同架仔匣~差氣嘩佬吾識差爆之後洩走多魚既氣話你知差爆~台仔匣由得你差
分分鐘會差到冇位氣化就噴白煙~
第二樣野~正常我差4sec r22係岩岩打晒一匣30粒~full auto爭dd~姐係話至少差6sec先打到一匣~你打吾晒我諗你都係差topgas 3sec
多d ~topgas氣化快d~所以3,4sec係打吾晒一匣~我既經驗~其他師兄吾知

引用:
原帖由 路比 於 3-4-2009 13:21 發表

拎去"山斤"睇下係咩問題啦
所以話"幸福吾係必然",玩下手三斤吾再保養~我地就跪晒係度~再講
細佬我之前都講過~field test一次就拎一次落mk整~整完又再出mk拎~
吾係好合乎經濟效益~一次過打晒d問題出黎~再拎落去都未遲~

引用:
原帖由 loop2 於 3-4-2009 13:34 發表
try cleaning up and apply some grease 1st.....
i had~

34 123
發新話題