發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 tango1997 於 2-4-2013 15:17 發表
自己唔好老脾。。。公司岩岩搞。。。重諗住去參加改善吓D修養

紅黑間條衫個位 RO 叫羅定中...
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 rho837 於 2-4-2013 16:07 發表
射.177氣槍! 又難又悶!
應該咁講, 上過堂, 要打一槍 9 環以上的唔難, 但打 60 槍都要 keep 住 9 環以上的就真係難, 因為支槍真係幾重, 仲要單手伸長黎打, 仲要打 60 發, 隻手少的耐力都唔掂.....
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 33tt 於 2-4-2013 15:35 發表

嘩! 這公司福利真好,又十分關顧員工身心 ! 是否在南華會進行?
應該係葵盛 www.hkshooting.org.hk

引用:
原帖由 K0711 於 7-4-2013 19:22 發表
我只係想指出有好多人買鎗既時候,第一時間都係問支鎗既威力,而且有諗過用係一D不正當既地方.
問威力有乜問題? 問威力犯法? 如果佢想肯定支槍<2J, 問支槍威力有乜問題? 你又點知人地 "諗過" 用係不正當的地方?
引用:
正路閹槍打唔出彈咁一定冇2J LA,咁登記泥做咩
據我了解, 閹槍係要經警方 check 過肯定支槍真係閹得 "乾淨" 先可以俾你收藏. 同埋警察有權隨時突擊檢查你枝閹槍有無問題.
引用:
有邊個AIRGUN既offical site 係有一支唔過2J既鎗?眼見香港賣得既AIRGUN都冇幾支本來就係唔過2J
據我了解, 支槍入香港時就<2J. 如果支槍入香港時>2J, 間鋪頭就要有槍械牌照.
引用:
我冇話過所有玩AIRGUN既CHINHG都係會做D唔應該做既野,只係希望可以有個方法減少呢D氣鎗傷人事件,再者報紙唔賣唔等於冇發生,打爆玻璃窗成日都有??
有好多正面的宣傳可以做.

引用:
原帖由 ohmydie 於 7-4-2013 20:29 發表
大家2j以下,一向相安無事
呢排特別多槍擊事件,一單接一單,d人好似唔怕拉咁
不妨陰謀論d睇呢件事~
https://www.forum.gov.hk/forums/ ... D%E5%82%B7%E4%BA%BA ...
黎永權 - 香港射手聯會創會會長
佢都唔係玩 airsoft, 點代表 airsoft 界.

引用:
原帖由 hugo 於 10-4-2013 21:47 發表
夠喇!唔該唔好再搞喇,你介意我都要講,你都幾廿歲人話你天真定冇腦....好搞唔搞搵政黨搵議員黎搞,話晒你都係槍界一份子,你都知玩槍絕對唔係大眾玩意,更不是生活所需,至於大眾點睇玩槍既心照喇掛,佢地要搵支持 ...
一個人出發點有問題, 或有私心, 或為左既得利益, 佢所作的事/佢的立場都會有問題, 或都帶有既得利益.

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2013 00:26 發表

中鉛毒
玩鉛彈的師兄都應該知道玩完鉛彈要洗手先好食野.

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2013 01:08 發表

Thanks師兄。。。正確 。。。but禾意思係佢開始中鉛彈槍毒
get 錯 meaning 添..

發新話題