73 12345
發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

引用:
原帖由 101653 於 27-6-2009 15:41 發表

如果色盲出3層ccd既m4/3
係好大好大班人轉會去佢度
佢唔出機都可以出CCD ja 出比O記用

引用:
原帖由 ZaMaR 於 27-6-2009 23:16 發表
我比較想要fuji既super CCD多D
蛇5專業 幫到你

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 01:34 發表
我今日拎左部DP2上手....我放棄左
HAHA,明智決擇
你頂唔順邊方面??

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 00:39 發表

我之前都諗左好耐架
最後都係入左SONY A700

BTW
佢引以自豪既動態範圍
E家NIKON/SONY都OK的
雖然都比佢差

相比起其他機
佢除左慢同埋耐之外
真係冇咩嬴到人
層次又唔係勁到好特出
所以最後都放棄左
...
佢出到12MP架(插值)

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 02:08 發表
E家仲度緊點買鏡好:

plan 1)

KM 28-75 2.8 (D)
完完全全一支龍仔COPY....但用KM coating同圓型光圈頁

KM 75-300 4.5-5.6 (D)
即係SONY E家支KIT....買KM既原因係因為SONY果支樣衰易有塵&難清潔....呢支都 ...
我有枝菲林年代買落o既 MINOLTA 75-300 4.5-5.6 (D)放左係度冇用
之前放KM D5D時,個買家冇要埋呢枝,依家長眠防潮箱深深處
雖然仲有部MINOLTA菲林機,不過上次用都已經係06年

岩岩拎左出黎睇,好似冇油=.,="轉個對焦環會聽到齒輪聲..................
部菲林機2粒CR2電又走晒,冇得試

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 02:14 發表

點解要24起既?
wide D 想要比28再wide又唔想比咁多錢買多枝 uitra wide ,又懶拎多枝鏡OR唔鐘意換鏡

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 03:09 發表

你真明我心意

因為我會成日用50-100呢個range(FF黎計)
唔想換黎換去
而且一支2.8直過呢個range
我又唔係咁需要wide (當然有好過冇)
HAHA因為我都一樣
我依家用緊果枝都係等效焦距24-120

沈晚係尖咀見到有個囡囡用緊啦

附件

4-7-2009 02:00

冇影,不過幾好樣架

聽日開賣啦喎,唔知會唔會有人出開箱POST呢

現街了,白色冇貨(話係限量喎)
d佩件貴到呢
FL-14 $14xx
MZD 14-42mm $28xx
MZD 17mm連ovf $26xx
MMF1 $15xx

我都係繼續專心玩返4/3

73 12345
發新話題