發新話題

刁那曲開箱文

durablue..........好似好正
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Ang123456 於 12-12-2016 07:20 發表
佢本身set油,有埋支野係可以噴油既
請問師兄是買shake n spray kit?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gainax 於 13-12-2016 15:26 發表

有工具噴槍噴好D, 返而最好買埋佢個隻清潔濟, 玩呢D最緊步驟要潔好表面D油先唔易甩(同埋當然注意防毒 ),
最好都係有焗爐同風乾一星期, 冇就用發熱管隻暖爐都好,夠熱夠乾, 風筒會吹哂D麈落件野又吹得唔平均硬 ...
如果手槍大小用模型用噴筆可以嗎? 如果要30PSI一般迷你氣泵已經ok
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gainax 於 13-12-2016 21:47 發表
一般模型噴筆OK,氣泵最好標準型噴模型既夠力D, 同埋呢隻油溝硬化濟會乾會塞住噴筆嘴,
把握時間噴一個槍身分量再溝過OK
噴前真係要記得將件野完全去哂油污水份麈埃, 做唔好呢步D油都係易R甩...
我見一般佢推介先打砂(or no.400砂紙省), 用亞斯通or Duracoat的去油水洗一次咁在家做都ok wor(有噴油箱的話)
另外美佬拎離玩DIY camo...自由度很高又簡單, 很吸引
https://www.youtube.com/watch?v=zJRbz1ljZ7g
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Ang123456 於 14-12-2016 20:46 發表
網上有科學測試証實, 些啦曲肯定係好D既, 但真係價格不菲!

小弟既小插曲係刁那曲個網上系統好西, 俾左錢都話未成功付款, 實際係收左錢
到同佢講俾多左錢, 佢就應承退款, PK的事實就係追了2個月都未追到, 收左錢過 ...
想請問一下師兄包裹是否用船運的?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2016 17:39 發表

我意思係如果要焗同玩些啦曲都差不多
但些啦曲一定好d既
Durabake系列先係同cerakote對等的, 一樣要oven cure
不過好似冇乜人用
另外佢地有好多dura乜乜物物, 連補花痕的噴灰都有
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題